Суспільство

Ічнянському ресурсному центру не вистачає дидактичних матеріалів для занять із дітьми

31 травня, напередодні нового начального року, в Ічні урочисто відкрили інклюзивно-ресурсний центр для дітей і батьків. До речі, це заклад, куди батьки можуть безкоштовно привести своїх дітей віком від 2 до 18 років для отримання корекційних і реабілітаційних послуг.

Варто зазначити, що установа розпочала працювати буквально з перших днів відкриття. – З часу відкриття до нас звернулися 19 дітей, – розповідає директор Центру Іванна Сизоненко.Проблеми в діток різні – це і мовленнєві, і психічні, і розумові, в декого є проблеми з опорно-руховим апаратом. Зверталися по послуги і дорослі, але ми не маємо права працювати з дорослим населенням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівський ресурсний центр допомагає територіальним громадам

За словами Іванни Сизоненко, сучасне освітнє середовище створене в чотирьох класах закладу. Він, до речі, має окрему будівлю. Корекційно-розвиткові послуги пропонують троє фахівців – вчитель-логопед, вчитель-дефектолог і практичний психолог. – Ми маємо потребу в такому закладі, адже вже в день відкриття у нас стояла величезна черга. Я вдячна керівництву області та району, нашим депутатам, які створили інклюзивно-ресурсний центр, – запевняє Іванна Сизоненко.

Створювати ресурсний центр розпочали ще наприкінці 2017 року. Майже рік приміщення готували до відкриття. Нині, за словами директора, всі працюють злагоджено, от лише педагогам не вистачає дидактичних матеріалів для роботи з дітьми. – Вони в нас будуть, але чекаємо державну субвенцію. Щойно отримаємо гроші, забезпечимо заклад необхідними матеріалами для організації корекційно-розвиткових послуг, – зазначає Іванна Сизоненко.

До речі, Ічнянський інклюзивно-ресурсний центр уже десятий в області. На часі відкриття одинадцятого – в Борзні.

Ще статті по темі

Back to top button