Суспільство

Ічнянську гімназію, що постраждала під час вибуху на складах, відремонтують

На Чернігівщині у межах президентської програми «Велике будівництво» капітально відремонтують Ічнянську гімназію ім. С. Васильченка, яка в 2018 році постраждала від вибухів боєприпасів на складах Міноборони.

Про це на брифінгу повідомила голова Чернігівської облдержадміністрації Анна Коваленко.

«На поточний рік заплановано капітальний ремонт будівлі та даху, фасаду та внутрішніх приміщень Ічнянської гімназії імені Васильченка, що постраждала від вибухів на складах боєприпасів у жовтні 2018 року. Загалом ремонтні роботи триватимуть до 2023 року. Їх загальна кошторисна вартість становить 32,4 млн грн», — розповіла глава ОДА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівщина – серед лідерів із реконструкцій та відбудови шкіл і дитячих садочків (Відео)

За її словами, цього року в області планується побудувати чи реконструювати 5 закладів освіти. Крім гімназії до програми також включені школи в селах Кіпті, Григорівка, Журавка та місті Городня.

«Щоб заохотити дітей до навчання, зробити їхнє життя цікавим, змістовним та безпечним, ми не просто оновлюємо приміщення, а створюємо креативний і мотивуючий дизайн навчальних закладів, забезпечуємо умови для безбар’єрного доступу та інклюзивної освіти», — зазначила Коваленко.

Як повідомлялося, пожежа на 6-му арсеналі Міноборони з подальшою детонацією боєприпасів біля смт Дружба Ічнянського району Чернігівщини виникла 9 жовтня 2018 року. У результаті надзвичайної ситуації постраждало 310 будівель, з яких 4 були зруйновані повністю, а 15 стали непридатними для проживання. В Ічнянській гімназії пішли тріщини по стінах.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Укрінформ

Ще статті по темі

Back to top button