Суспільство

Індустріальний парк у Мені: плани та перспективи

Міністерство економіки України презентувало каталог індустріальних парків. Головна мета — допомогти підприємствам знайти партнерів та залучити нові інвестиції. В переліку є і Мена. Зараз, говорить секретар Менської Міської ради Юрій Стальниченко, громада на етапі оголошення конкурсного відбору керуючої компанії:

Це компанія, яка буде залучати інвесторів. Вони можуть прийти на конкурс, виграти і далі протягом 30-ти років розвивати територію індустріального парку.

Дуже складно запустити парк одразу на 100%, це поступовий процес. І шукати бізнес, який буде інвестувати, якраз завдання керуючої компанії. Для нашого сільськогосподарського регіону це може бути, наприклад, кластер по переробці молока.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Водний баланс: скільки чернігівцям треба пити у спеку

До цього, каже Стальниченко, вивчали досвід роботи інших індустріальних парків України та мали багато презентацій:

Передньо були перемовини і на URC — конференції з відновлення України в Берліні, і на Другому будівельному форумі в столиці. Маємо надію, що з’являться бажаючі стати керуючою компанією.

Індустріальні парки — це можливість залучити інвестиції у реальний сектор та стимулювати економіку і розвитку регіону:

Найголовніше, що це будуть нові робочі місця, а це означає, що у людей буде робота. Тоді будуть працювати і школи, і садочки, і інфраструктура, тобто з одного проєкту ми можемо отримати позитивний комплекс зрушень. Звісно, будуть і матеріальні плюси — у вигляді податкових надходжень. Але найголовніше, що це буде фундамент аби громада розбудовувалась. Міжнародні партнери часто відзначають, що якщо бізнес буде стабільно і відкрито працювати в громаді, то громада за рахунок цього зможе забезпечити і основні свої функції: освіти, медицини, соціальної підтримки.

Пан Юрій каже, на сьогодні в Україні передбачено державну підтримку для тих, хто інвестує в індустріальні парки, для того аби інвестор міг розбудовуватись прийнято рішення щодо пільг і на рівні громади.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Менська міська рада

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button