Суспільство

Інфекційне відділення Бобровицької ЦРЛ у Новому Бикові не закриватимуть

Таке рішення прийнято 7 лютого на нараді, яку заступник голови обласної ради Арсен Дідур провів у відповідь на звернення медичного персоналу закладу. До проведення наради долучилися заступник голови обласної державної адміністрації Наталія Романова, голова Бобровицької районної ради Володимир Ляховенко, голова районної державної адміністрації Василь Кучерина, керівники окремих обласних управлінь та департаментів, а також представники Новобасанської громади та медичні працівники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Козелецькому геріатричному пансіонаті відкрили відділення

Проведенню наради передувала робоча поїздка Арсена Дідура безпосередньо на об’єкт, під час якої він поспілкувався з медперсоналом та жителями громади, які просили не закривати відділення та сільську лікарську амбулаторію.

Проте, у бюджеті громади на цей рік коштів на утримання зазначених закладів не передбачено. А як зазначив заступник голови обласної ради, відділення може функціонувати лише за умови співфінансування. Якщо громада згодна і має потребу у збереженні медзакладу, то у бюджет повинні бути внесені відповідні зміни і закладені необхідні кошти.

– Маємо знайти такий формат вирішення даного питання, щоб надання медичних послуг населенню ОТГ ні в якому разі не погіршилося, — зауважив Арсен Дідур. Він також додав, що обласна влада триматиме дане питання на контролі.

Чернігівська обласна рада

Ще статті по темі

Back to top button