Суспільство

Інсектициди: характеристики та види

2

Наука виділяє близько десяти тисяч видів різноманітних комах, які відносяться до класу рослиноїдних. Деякі з них наносять невелику шкоду, а от близько семисот видів класифікуються, як комахи, які завдають значної шкоди рослинам. Звичайно, з ними потрібно боротися, бо в іншому випадку можна забути про урожай, та взагалі життя деяких рослин може бути взагалі під загрозою.

Відкриття інсектицидів та народні методи боротьби зі шкідниками рослин

За часів, коли дієвих ліків відносно комах, гусениць та гнилей використовувались народні методи, а саме:

  • витяжки з перцю та тютюну;
  • вода розведена з милом;
  • розчин вапняку;
  • оцет;
  • солона вода та інші.

Після Другої світової війни були проведені ряд досліджень призвели до того, що були виведені хімічні варіанти контролю шкідників, а саме інсектициди. На сьогодні купити інсектициди не є складним завданням. Однак потрібно ретельно вивчити запропоновані варіанти, щоб серед достатньо великого асортименту можна було вибрати ефективні варіанти.

Інсектициди: класифікація

Інсектициди відноситься до пестицидів, та утворюють окремий клас. Однак і вони також діляться на окремі класи. Потрібно відзначити, що класифікацій є декілька, всі вони мають окремі основні характеристики та особливості, спираючись на які і було проведено поділ. На сайті lnzweb.com можна переглянути різноманітні види інсектицидів та ознайомитись з детальним описом кожного.

Розподіл відповідно способу поглинання шкідників

Згідно цього параметру виділяють наступні види:

  • Шлункова дія — щоб вразити шкідника препарат потрібен потрапити до шлунково-кишкового тракту. Під час поїдання рослини, шкідлива комаха разом з листям поглинає шкідливі елементи, які вражають її.
  • Контактна дія — речовина може потрапити до організму шкідника під час безпосередного контакту з отрутою. Відбувається це під час того, коли комаха переміщується по обробленій ділянці рослини. Комасі не обов’язково скуштувати рослину, однак і під час якого процесу відбувається враження організму шкідника.
  • Респіраторна дія — такі види інсектицидів потрапляють до організму шкідника під час процесу дихання. Після чого відбувається інтенсивне поширення ліків по всім тканинах організму, що призводить до загибелі останньої.

Варто відзначити, що достатньо велика кількість інсектицидів можуть відноситись одразу до декількох класів через те, що мають характерні особливості ураження одразу декількома варіантами.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button