Суспільство

Історія із душком: в прилуцькому морзі не працює холодильник

Прилуцький морг обслуговує п’ять районів: Варвинський, Ічнянський, Срібнянський, Талалаївський, Прилуцький і саме місто Прилуки.

По своїй суті заклад – не з приємних. Та ситуацію погіршує ще й те, що в морзі не працює холодильник. Тому згорьованим родичам померлих доводиться чекати, коли працівники моргу закінчать свою роботу, вдихаючи малоприємні аромати. До того ж, часто буває, що через чергу на розтин людям доводиться приїжджати до моргу кілька разів, витрачаючи на це додаткові кошти.

Небіжчиків, у яких немає родичів, чи померлих безхатьок на розтин до моргу доставляють місцеві органи влади. Кримінальні трупи привозить поліція. Щоправда, ставлення до цієї категорії померлих у морзі ще гірше. Мовляв, людей останнім часом мре багато, а робочий день у працівників, які роблять розтин, скорочений – із 8:00 до 13:00.

Також у морзі запевнили, що про проблему з відсутністю холодильного обладнання знають на Чернігівщині всі, кому треба, навіть губернатор.

За орієнтовними підрахунками на придбання нової холодильної установки потрібно 90 тисяч гривень і ще 30 тисяч гривень на її монтаж. Загалом кошторис складений на 120 тисяч гривень. Та вирішення цього питання в Прилуках іще в процесі.

Джерело: «ВісникЧ»

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

 

 

Ще статті по темі

Back to top button