Суспільство

Іван Ващенко розповів про свої повноваження на посаді заступника Чауса

Із 22 грудня 2023 року Іван Ващенко приступив до виконання обов’язків заступника голови Чернігівської ОДА. До призначення на цю посаду він із січня 2022 року очолював Корюківську ОВА.

Сфера його повноважень – питання ветеранської політики, сім’ї, молоді та спорту, містобудування та архітектури.

В інтерв’ю для ЧЕЛАЙН Ващенко розповів, якими справами вже встиг позайматися.

«Я тиждень на посаді. Познайомився з усіма структурними підрозділами. Деякі з них довго працюють, деякі – на стадії формування, зокрема відділ ветеранської політики. Є низка комунальних закладів, що підпорядковуються структурним підрозділам.

Взагалі великий обсяг роботи. Треба зробити зріз, зрозуміти стан справ», – пояснив Ващенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чаус розповів про «міжгромадний» чат та емоційне засідання Ради громад

Пріоритетною в роботі він назвав ветеранську політику.

«Держава цьому приділяє велику увагу. Так само і для мене зрозуміло, що тема архіважлива саме в цей час. Бо хлопці та дівчата, які повернуться з війни, мають відчувати максимальну підтримку держави та почуватися максимально комфортно. Маємо зробити все, щоб люди максимально адаптувалися після війни.

Звісно, левова частка захисників ще воює на фронті. Але є люди, які потрошку повертаються. І ми нині реально маємо можливість на невеликій кількості людей розробити якийсь пілот, щоб його потім масштабувати до рівня тієї кількості ветеранів війни, яка буде після Перемоги», – зазначив Іван Ващенко.

Ірина Осташко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button