Суспільство

Із картою і компасом: на Чернігівщині відбувся туристичний зліт

Нещодавно в таборі «Юний турист» обласного Центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді відбулися змагання обласного етапу Всеукраїнського зльоту юних туристів-краєзнавців, у якому взяли участь команди Куликівського, Сновського, Ічнянського, Коропського районів та міста Ніжина.

Цей захід – складне випробування для його учасників, адже вони мають проявити неабиякі здібності. У програму змагань входять: захист творчих робіт з дисциплін,  частина яких не вивчається у школі – археології, геології; також географії, екології, історії, фольклору та етнографії.

Практичні навички учасники показують під час дводенного туристсько-краєзнавчого експедиційного маршруту, на якому вони визначають геологічні породи та мінерали, роблять описи геологічного відслонення та ґрунтового розрізу, визначають фізико-хімічні властивості води, розбивають археологічний розкоп та описують знайдені артефакти, визначають історичні пам’ятки та жанри фольклорних творів.

Ці завдання вони виконують на творчих майстернях, до яких треба дістатися, орієнтуючись в лісі за допомогою карти та компасу і подолавши природні перешкоди за допомогою навичок зі спортивного туризму. А ще треба виступити з художньою композицією «Візитка команди», заспівати народну пісню, скласти журналістський репортаж про зліт та намалювати емблему команди.

З цими завданнями успішно впоралися члени гуртка «Юні туристи-краєзнавці» Центру туризму і краєзнавства учнівської молоді управління освіти Ніжинської міської ради, до якого входили учні ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 Сурмачевська Ярина, Гребеннікова Віта, Задерій Єлізавета, Жигун Кіріл, учень ЗОШ І-ІІІ ст. № 15 Юзва Дмитро та учень ЗОШ І-ІІІст. Січкар Георгій.

Джерело: НІЖИН СЬОГОДНІ

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button