Суспільство

Із вересня студенти Чернігівського кооперативного коледжу отримуватимуть профспілкову стипендію

Таке рішення ухвалила президія Чернігівського обласного комітету профспілки з метою підтримки навчання студентів та учнів, які потребують соціального захисту.

Уже цього року студентська рада Чернігівського кооперативного фахового коледжу висуне кандидатури восьми студентів та учнів для отримання стипендії в розмірі 375 гривень щомісячно. Кожного нового навчального року перелік претендентів оновлюватиметься.

«Свого часу правління облспоживспілки стало ініціатором заснування стипендії для студентів-відмінників у кооперативному закладі освіти області. Надихнувшись цією ініціативою, президія обласного комітету профспілки працівників споживчої кооперації вирішила заснувати профспілкову стипендію і для малозабезпечених родин», – поділилася голова Чернігівського обласного комітету Профспілки працівників споживчої кооперації Олена Губар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спортсменів відзначили обласними стипендіями

Відповідно, право на профспілкове заохочення отримають студенти і учні, які навчаються за денною формою здобуття освіти та не перебувають в академічній відпустці, із числа:

— дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;

— осіб, які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків (батьки яких померли/оголошені померлими, загинули або пропали безвісти);

— дітей з інвалідністю (до 18 років);

— студентів (учнів) із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям».

«Підтримка обдарованих студентів, заохочення їх досягнень у навчанні, спорті та творчості завжди була пріоритетним напрямом у нашій роботі. Тому вже понад шість років 30 кращих студентів коледжу отримують щомісячні стипендії від правління облспоживспілки. Сподіваємося, що в подальшому ми зможемо збільшити її розміри», – наголосив голова правління облспоживспілки Анатолій Мирошниченко.

Кандидатури на отримання стипендії правління облспоживспілки обговорюються після складання сесії на спільному засіданні адміністративної і студентської рад коледжу. А з 2017 року за підсумками вступних іспитів правління облспоживсілки також оплачує вартість навчання кращих слухачів закладу. На сьогодні таку пільгу отримують 10 студентів та учнів. Оскільки коледж не має місць державного замовлення – створення для молоді додаткового фінансового стимулу у навчанні стало важливою складовою здобуття освіти.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button