ВійнаСуспільство

Капітальні ремонти та будівництво тимчасового житла: в Чернігові готуються до зими (Відео)

У Чернігові розпочалися капітальні ремонти житлових будинків, які постраждали від російських обстрілів. Згідно з експертним обстеженням, монолітна 17-поверхівка, що по вулиці Чорновола, підлягає відновленню, тож тут зараз тривають активні роботи. У зв’язку з цим від 5 серпня і до кінця року перекриють рух автотранспорту на цій ділянці, вздовж будинку №15, аби запобігти виникненню аварійних ситуацій.

«Наразі розпочато вже аварійно-відновлювальні роботи. Встановлено посилення, щоб не допустити більших обвалів, розчищено ділянки від бетону та залишків сміття. Вчора додатково вийшли експерти, ще раз обстежили всі конструкції, які були під завалами або до яких не можна було раніше добратися. Далі будемо рухатися, відповідно до висновків і рекомендацій»,- Євгеній Дейнеко, заступник начальника управління ЖКГ ЧМР.

Загалом зараз по місту 126 будинків, у яких Управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради проводитиме різні ремонтні роботи. Повний перелік можна переглянути на сайті муніципалітету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Надходження та видатки: у Чернігові розглянули низку фінансових питань (Відео)

«Роботи вже розпочато в 15 будинках, є найтяжчі, як Чорновола 15А, і паралельно виконують роботи на менш пошкоджених будинках. Намагаємося працювати максимально швидко, аби встигнути до опалювального сезону»,- Євгеній Дейнеко, заступник начальника управління ЖКГ ЧМР.

Також було підписано меморандум із Товариством Червоного Хреста про будівництво тимчасового житла для мешканців тих будинків, які не підлягають відновленню.

«Будівництво самих будинків, двоповерхових. Це одно- та двокімнатні квартири. І наша вимога як міської ради була така: аби тимчасове житло мало великий термін експлуатації. Тобто це будуть будинки, термін експлуатації яких становить понад 100 років»,- Віктор Геращенко, заступник Чернігівського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

Наразі тривають роботи з підготовки земельної ділянки та необхідних комунікацій.

«Вони зводять будинки, за нами залишаються фундаментні роботи, благоустрій, водопостачання та водовідведення й електропостачання. Наразі ведуться проєктні роботи, а будівництво планують розпочинати з 1 вересня»,- Віктор Геращенко, заступник Чернігівського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

Товариство Червоного Хреста також висловило готовність допомогти з меблюванням таких будинків.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Марина Кирієнко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button