Суспільство

Карантин вихідного дня не зменшив захворюваність на COVID, однак негативно позначився на роботі підприємців

*Актуально

Влада запровадила карантин вихідного дня. Низка міст в Україні оголосили, що не дотримуватимуться запроваджених обмежень, представники малого і середнього бізнесу вийшли на акції протесту. У відповідь уряд виступив із жорсткою заявою «карантин обов’язковий для всіх» та посилив поліцейський тиск на підприємців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Карантин вихідного дня»: на Чернігівщині зафіксували близько 70 порушень

«Наш край» впевнений, що необдумані дії і необґрунтовані рішення ще навесні спровокували недовіру українців до карантинних заходів. Наразі найбільше потерпають підприємці, оскільки вимушені не працювати у вихідні, втрачаючи свої доходи. Такі дії, на жаль, не зменшують захворюваність, однак позбавляють підприємців роботи. Водночас про запровадження компенсаторних механізмів не йдеться, і влада очікує повноцінних податкових надходжень від бізнесу до бюджетів.

Верховна Рада України не спромоглася скасувати запроваджений урядом карантин вихідного дня. Із народних депутатів, обраних від Чернігівщини, за скасування обмежень для малого і середнього бізнесу проголосував тільки Борис Приходько.

Для відновлення контролю і довіри уряд має здійснити низку кроків. По-перше, представити обґрунтований план боротьби з поширенням захворюваності та підтримки медичних закладів. По-друге, обговорити цей план з представниками місцевої влади та здобути їхню підтримку. По-третє, під час реалізації плану домогтися його безумовного виконання.

«Наш край» вважає, що лише за таких умов уряд має можливість повернути собі контроль за ситуацією. Інакше спротив буде посилюватися, а люди хворітимуть все більше без можливості отримати вчасно необхідну медичну допомогу.

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button