Суспільство

Каштани – на продаж, а гроші – на ЗСУ: оригінальна акція у громаді на Чернігівщині

Перемога у війні – спільна справа всіх українців. Тож у громадах Чернігівщини проводять різні благодійні акції на підтримку ЗСУ.

Наприклад, у Коропській громаді працівники селищної ради вранці перед початком роботи за пів години зібрали майже 700 кілограмів каштанів. Зібраний «врожай» здали, а гроші спрямували на потреби воїнів-земляків, які служать у ЗСУ.

«У Кролевці є підприємці, які заготовляють каштани. Ми поздавали по 4 гривні за кілограм першу партію каштанів, яку вдалося зібрати. Заробили 2 780 гривень.

А вже з’явилися підприємці, які пропонують закупівельну ціну 5 гривень за кілограм каштанів. То наступну партію здамо цим підприємцям. 

До речі, каштани збирали і в довоєнний час. Їх використовують із медичною метоюТонкощів не знаю, але попит на них є», – розповів Володимир Куніцин, голова Коропської громади. 

За його словами, в Коропі росте багато каштанових дерев, то, відповідно, каштанів ще назбирають. 

«Цієї ночі був туман, то багато каштанів нападало, думаю, кілька днів збиратимемо», –повідомив голова громади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Коло підтримки»: у Сновську навчали долати тривожність та позбавлятися страхів

Як уже зазначалося, зароблені від продажу каштанів кошти спрямують на підтримку земляків-військових.

«Уже давно створено фонд, яким опікується наша працівниця, яка, на жаль, втратила чоловіка на війні. То до цього фонду залучаємо різні надходження. Наприклад, усілякі пожертви тавідрахування. Також наш духовий оркестр заробив своїми виступами більше ніж 100 тисяч гривень. Словом, усе що трапляється під руку. 

Тож відповідно до наших можливостей, попередньо разом все узгодивши, жінка, якаопікується фондом, робить потрібні для наших бійців замовлення. Купуємо все, крім бронежилетів і касок, бо вони мають бути сертифіковані. 

Закуповуємо термобілизнубалаклави, інший потрібний одяг для захисників від нашої громади», – розповів Володимир Куніцин.

Він добре розуміє, що збиранням каштанів великих грошей не заробиш. Але важливість цієї справи дещо в іншому. 

«Насамперед це співучасть у справі жителів громади. Можливо, хтось і не може пожертвувати гроші від себе, а от каштани позбирати під силу всім, навіть дітям. Це діло швидше для єднання жителів громади», – запевнив голова Коропської громади. 

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button