Суспільство

Каштановий бізнес: хто приймає колючі горіхи від чернігівців

Осінь – пора каштанів, на яких іноді можна підзаробити. Проте в Чернігові прийом колючих горіхів ще досить неорганізований. На відміну від Києва, пунктів закупівлі цих плодів майже немає.

Здебільшого закупівлею каштанів займаються приватні особи. За 1 кілограм колючих горіхів вони платять 3 грн, при цьому здати треба щонайменше 100 кг.  Та й ці пункти вже не працюють.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біологи розказали, чи можна їсти каштани

Безкоштовно каштани приймали у 8 чернігівських школах за принципом збору макулатури. Сировину здавали діти. Потім школи відправляли каштани в аптеки та приватним підприємцям.

«У нас кожного року це відбувається. Це ініціатива виключно самих навчальних закладів, вони мають на це повне право. Всі виручені кошти школи направили на потреби закладів», – зазначила заступник начальника управління освіти ЧМР Олена Горна.

Загалом же каштанами від населення цікавляться здебільшого фармацевтичні компанії. Річ у тім, що в колючих горіхах міститься ескулін і есцин, що позитивно впливають на судини та зміцнюють венозні стінки. Тому із зібраних плодів виготовляють лікарські засоби, які потім продають в аптеках.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button