Суспільство

Коли Чернігівщина відгородиться «Стіною» від Росії

Із 2015 року в межах Чернігівщини проводили заходи з інженерно-технічного облаштування українсько-російської ділянки державного кордону, які отримали назву «Проект «Стіна». Розпорядженням уряду від 26 грудня минулого року в програму розбудови були внесені певні корективи, зокрема терміни реалізації цієї програми по області перенесли на 2019 рік.

За інформацією помічника начальника Чернігівського прикордонного загону, начальника прес-служби загону – підполковника Олександра Дудка, на сьогодні здійснюється обслуговування та відновлення тієї інфраструктури, що вже була побудована протягом 2015-2016 років.

«Наразі ми маємо понад 100 км протитанкових ровів, встановлено 10 додаткових спостережних веж. Маємо 6 км металевого загородження, яке в народі називають «паркан», також встановлені певні сигналізаційні комплекси», – розповів Олександр Дудко.

Тож, за його словами, облаштування кордону в тому обсязі, що був запланований у 2015 році, на сьогодні призупинено.

Як відомо, після незаконної анексії Криму і агресії на сході України в 2014 році Кабмін прийняв рішення відгородитися від Російської Федерації складними фортикаційними спорудами. Так званий Європейський вал спершу оцінили у 8 мільярдів гривень, однак згодом суму скоротили удвічі, кардинально змінивши і сам проект.

Читайте новини ЧЕline у Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button