Суспільство

Коли в Чернігові закінчаться обмеження для проїзду пільговиків

Обмеження карантинні, обмеження транспортні. Міська влада продовжує «гривнею» карати пільговиків, які захотіли проїхатися в громадському транспорті в час пік.

Тимчасові обмеження, «введені» міською комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, продовжують діяти, хоч Чернігівщина, як і вся Україна, вже «залишила» червону зону.

Так, за словами заступника начальника управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв’язку ЧМР Наталії Сікач, пільговик, який їде з 6.00 до 9.00 та з 16.00 до 19.00, повинен платити. Або ж вибирати для поїздки інший час.

Наскільки такі обмеження відповідають закону, в управлінні транспорту не прокоментували, мовляв, не мають права давати оцінку законам України.

Щодо часу, допоки діятимуть обмеження, то офіційно він невідомий, проте, оскільки причиною цих обмежень стало перевезення пасажирів за кількістю місць для сидіння, то, на особисту думку Наталії Сікач, обмеження можуть зняти після скасування нормативно-правового акта уряду, що закріпив проїзд виключно на сидячих місцях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Безкоштовний проїзд – це реально: в райцентрі на Чернігівщині в маршрутках платять 10 копійок

До речі, виплати з міського бюджету для перевізників на перевезення пільговиків, попри обмеження, суттєво не змінилися. Сума залежить від поданих перевізником даних про кількість перевезених пільговиків, а вона залишається сталою, мовляв, вони їздять в інший час і тоді вже не платять.

Загалом суперечність між законом України та рішенням комісії міської ради прокоментували в патрульній поліції. Так, за словами Віталія Копистка, інспектора пресслужби Управління патрульної поліції в Чернігівській області, ситуація неоднозначна, і як діятимуть поліцейські в разі виклику на конфлікт у цій площині – справа індивідуальна.

«З одного боку, сила закону України більша, ніж рішення комісії міської ради про обмеження пільгового проїзду, проте наразі прецедентів щодо виклику правоохоронців пасажиром або стороною перевізника в такій ситуації не було. Тому щось коментувати важко. Сторонам треба доводити свою правоту в суді. Наразі один такий позов жителя Чернігова розглядається, проте рішення суду ще немає. Коли ж у ході конфлікту на підставі перевезень порушуватимуться норми закону за статтею, наприклад, про хуліганство, то поліція реагуватиме вже на ці порушення», – розповів Віталій Копистко.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button