Суспільство

Коли запустять електронний кабінет військовозобов’язаного: в Міноборони дали відповідь

Міністерство оборони України планує запустити електронний кабінет військовозобов’язаного у другому кварталі поточного року. Пише ТСН.

Про це заявила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко в ефірі телемарафону. «Ми плануємо на початку другого кварталу запустити таку можливість, щойно закон набуде чинності. Це достатньо короткий термін, для подібних інструментів можна сказати миттєвий», — сказала вона.

За словами Черногоренко, в кабінеті військовозобов’язаного буде можливість оновити дані без відвідування територіальних центрів комплектації, і далі ці дані вже будуть використовувати ТЦК.

Заступниця міністра оборони також пояснила, що ухвалений Верховною Радою законопроєкт №10062 про цифровізацію армії удосконалив взаємодію між реєстрами, розширив перелік відомостей про військовозобов’язаних, резервістів і призовників у системі «Оберіг». Катерина Черногоренко наголосила, що це дозволить наповнювати «Оберіг» за спрощеною процедурою без зайвої бюрократії, довідок і ксерокопій.

«Не потрібно буде нести купу документів. Ми зможемо отримувати ці дані в режимі реального часу з інших реєстрів», — заявила вона. Також заступниця міністра зазначила, що реєстр військовозобов’язаних не буде розміщуватися у хмарних сховищах країн-членів НАТО.

«Він розміщений на території України. Це важливо зазначити і сказати, що цей реєстр розміщуватиметься на території України. Він уже розгорнутий, уже працює, вже отримав комплексну систему захисту інформації», — сказала вона.

Черногоренко підкреслила, що буде також запроваджено можливість подати електронну заявку на отримання статусу учасника бойових дій.

Джерело: Контракти

Ще статті по темі

Back to top button