Суспільство

Кому на Чернігівщині готові платити найбільше: ТОП-10 високооплачуваних вакансій

Нові вакансії у базі даних обласної служби зайнятості з’являються постійно. Більшість пропозицій – із мінімальним розміром заробітної плати або наближеним до нього. Проте є й високооплачувані. Отже, кому роботодавці Чернігівщини готові платити найбільше і скільки саме?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пенсія чи зарплата: українців змусять вибирати

«Станом на 1 вересня поточного року середній розмір оплати праці в розрахунку на одну вакансію, що подаються роботодавцями до служби зайнятості, становив 4 342 грн. Це на 40% менше ніж середня зарплата в регіоні», – сказала директор Чернігівського обласного центру зайнятості Лідія Падалка.

За її словами, найбільш високооплачуваними в нашій області є службовці та керівники, робітники з обслуговування устаткування та кваліфіковані працівники з інструментом. Менше за інших заробляють представники найпростіших професій, торгівлі та сфери послуг.

Отже, ТОП-10 вакансій, для яких розмір зарплати станом на 1 вересня 2018 року є найбільшим:

— керуючий відділенням (14 300 грн);

— директор навчально-виховного закладу (11 124 грн);

— директор департаменту (10 400 грн);

— начальник виробничого відділу (10 000 грн);

— начальник відділу (10 000 грн);

— головний конструктор (9 976 грн);

— слюсар зі складання металевих конструкцій (9 750 грн);

— рамник (9 241 грн);

— кошторисник (9 000 грн);

— оператор чесального устаткування (8 200 грн).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали мінімальну зарплату вчителів у 2019 році

За словами Лідії Падалки, роботодавці Чернігівщини готові платити «київську» заробітну плату фахівцям, яких важко знайти на ринку праці. Цього року це агрономи, трактористи, рамники, слюсарі з ремонту автомобілів, водії, електрозварники, токарі, шліфувальники по дереву. Висока заробітна плата також пропонується досвідченим менеджерам, інженерам різної спеціалізації, системним адміністраторам, інженерам-програмістам, кваліфікованим юристам і бухгалтерам. Навіть трапляються випадки, коли роботодавці значно підвищують розмір заробітної плати з метою залучення працівника більш високої кваліфікації. Наприклад, підприємство «Ніжин – Агро» у серпні поточного року змінило рівень зарплати для вакансії «агроном» із 12 до 19 тисяч гривень, що пришвидшило її укомплектування службою зайнятості.

Гідні пропозиції роботи існують не тільки в Чернігові, Ніжині та Прилуках. Вони є у Козелецькому, Чернігівському, Носівському, Бахмацькому, Бобровицькому, Ріпкинському та інших районах.

Ще статті по темі

Back to top button