Суспільство

Чернігівським рибпатрулем за тиждень викрито 31 порушення правил рибальства

Із 2 по 9 лютого 2022 року державними інспекторами Чернігівського рибоохоронного патруля зафіксоване 31 порушення Правил рибальства. Так, складено три протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), 26 – за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства) та два акти виявлення безхазяйного майна, згідно з якими з водойм вилучено 4 кг риби та 5 од. сіток.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівський рибпатруль за день викрив два порушення Правил рибальства

Усього в порушників вилучено 5 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 9 од. заборонених знарядь лову. Накладено штрафів на суму 2750 грн. Загальна сума збитків, завданих рибному господарству України, становила 14 127 грн.

Для прикладу, 8 лютого на р. Десна поблизу с. Блистова Менської громади Корюківського району державними інспекторами було виявлено сітку «рамка», до якої потрапило 19 од. плітки, загальною вагою 0,3 кг. Власників забороненого знаряддя лову встановити не вдалося. За результатами складено акт вилучення безгосподарного майна. Сітку та снулу рибу передано на склад Управління для подальшої утилізації.

Джерело: Сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button