Суспільство

Кому платити: дві квитанції за ЖКП отримують жителі чернігівської багатоповерхівки

До редакції ЧЕline звернулися жителі чернігівської багатоповерхівки, що розташована за адресою проспект Перемоги, 21. Люди розповіли, що за утримання будинку та прибудинкової території отримують дві платіжки: одну від ЖКП корпорації «Чернігівоблагропромбуд», іншу – від КП «Новозаводське». Тож яку з цих квитанцій оплачувати, мешканці будинку не розуміють.

109894726_302577484270041_1335575506108476852_n

Аби прояснити цю ситуацію, телефоном звернулися до двох установ. До речі, кожна з них переконана, що діє правильно.

«Чому мешканці цього будинку не приходять і не звертаються до ЖЕКу, а телефонують журналістам?

Було рейдерське захоплення. «Новозаводські» зібрали з десяток молоді, що мутять воду, тихо переробили документи і «підбили» людей, із деяких з них підписи збирали ніби під ремонт. І тепер нібито переходять в інший ЖЕК. А в нас будинок не комунальний. Всі угоди на обслуговування укладені – в нас. Це і світло, і земля, і ліфти, і таке інше. Ось коли суд вирішить передати будинок, тоді вони будуть до того ЖЕКу платити. Ми подали в суд на рейдерське захоплення.

Свого часу підприємство «Чернігівоблагропромбуд» побудувало будинок, дало мешканцям квартири і дозволило безкоштовно приватизувати», – розповіли в ЖКП корпорації «Чернігівоблагропромбуд».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ексклюзив «ЖЕКівських» буднів Чернігова: кладовище для голубів, водоспади після зливи та «чудова» труба (Відео)

В абонентському відділі КП «Новозаводське» запевнили, що правда на їхньому боці.

«Не так давно делегована група – старші й представники від цього будинку – неодноразово приходила з питанням, щоб перейти до нас на обслуговування від «Агропромбуду». Бо якість послуг, які надавав той ЖЕК, їх не задовольняла. Ми їм підказали, що для цього потрібно. Вони провели збори, старший будинку це організовував, був складений новий договір на обслуговування з нашим підприємством. Усі документи з підписами мешканців того будинку є в нашого юриста. З 1 червня ми забрали будинок на обслуговування. І наш обслуговуючий персонал уже надає там послуги. Звісно, після закінчення червня ми виставили квитанції. Але ми так розуміємо, що «Агропромбуд» не хоче відпускати цей будинок. Але ж це волевиявлення людей, які прийшли до нас із протоколом своїх зборів, підписами й іншими документами. Якщо в людей є така воля, ми взяли їх на обслуговування. Ми ж насильно не ходимо і не вишукуємо, не забираємо на обслуговування будинки», – сказали в абонентському відділі КП «Новозаводске».

Вочевидь, жителям будинку за адресою проспект Перемоги, 21 потрібна фахова юридична допомога і одностайність у своїх діях.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button