Суспільство

Кому присвоять звання «Почесний громадянин Чернігова»

Сьогодні, 31 липня, в Чернігівській міській раді комісія визначилася з кандидатурами на присвоєння звання «Почесний громадянин міста Чернігова».

Присутні члени комісії з присвоєння звання «Почесний громадянин міста Чернігова», громадськість та журналісти заслухали біографію, інформацію про життєву діяльність та видатні заслуги двох запропонованих кандидатур.ff9193b7bfe1c29fcef2e4a727a1bc9f_M[1]

Трудовий колектив Чернігівського обласного педагогічного ліцею для обдарованої сільської молоді Чернігівської обласної ради звернувся з поданням про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Чернігова» (посмертно) Норову Олександру Олександровичу – художньому керівнику Чернігівського молодіжного народного театру «Ілюмінатор», педагогу, поету, режисеру, члену Національної спілки журналістів України.

Як зазначила директор Чернігівського обласного педагогічного ліцею для обдарованої сільської молоді Ганна Коломієць, почесне звання присвоюється Олександру Норову за особистий внесок та видатні заслуги в галузях культури, виховання й освіти, просування іміджу міста Чернігова як в Україні, так і за кордоном. Крім того, Олександр Норов за високі досягнення в творчості має численні грамоти, відзнаки та подяки.

Відродження_1_директор-Пасечник-В.-И[1]Пропозицію про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Чернігова» Пасічнику Василю Івановичу – лікарю, директору обласного центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Відродження» висловила голова правління Чернігівського міського громадського об’єднання інвалідів «Шанс» Світлана Федорова.

За її словами, підставою для присвоєння цього почесного звання є видатні заслуги в галузях охорони здоров’я та соціального захисту. Також вагомий особистий внесок у піднесення авторитету Чернігівщини, у тому числі й на міжнародному рівні, удосконалення системи надання медичної допомоги та реабілітації дітей з інвалідністю Чернігівщини, зниження показників дитячої смертності, міжнародне співробітництво у сфері благодійної діяльності та гуманітарної допомоги.

На сьогодні, завдяки вмілому керівництву та наполегливості Василя Пасічника, місто Чернігів займає одне з передових місць у системі отримання дітьми з вадами розвитку комплексної реабілітації.

Всі ці заслуги відзначені нагородами та почесними званнями, серед яких кавалер ордену князя Ярослава Мудрого IV, V ступеню; пам’ятний нагрудний знак Державної служби з питань інвалідів і ветеранів України «За сумлінну працю»; диплом Почесного Ступеню «Доктора медичних наук» від Англія Раскін університету (Велика Британія).

Після заслуховування біографічних довідок члени комісії одноголосно проголосували за присвоєння звання «Почесний громадянин міста Чернігова» Норову Олександру Олександровичу та Пасічнику Василю Івановичу.

Далі відповідне рішення затверджуватиметься депутатами на пленарному засіданні сесії Чернігівської міської ради.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. предлогаю оценить подвиг Атрошенка, мера нашего. А че, он умело тырит деньги, не кажый так сможет

    1. Так він вже нагороджений «орденоносець»! )))) сам гарант виписав медальку

Back to top button