Суспільство

Комунальна афера: ситуацію з КП «Ліки України» розглянуть у суді

Через політичні баталії чимало важливих проблем Чернігівщини залишилися поза бортом суспільної уваги. Наприклад, цинічна ситуація із прихованою приватизацією комунального підприємства «Ліки України» обласної ради. Всі пам’ятають про цю оборудку? Виявляється, у цій справі досі не поставлено крапку. Йдеться про унікальну на теренах України «комунальну» аферу.

Навесні минулого року начальник управління комунального майна Чернігівської обласної ради Андрій Бунін отримав імператорське одноосібне право (без публічного обговорення, без депутатів обласної ради, без голови обласної ради) самостійно розпоряджатися комунальним майном облради. В руках цього винахідливого пана опинилися всі облрадівські комунальні підприємства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Епопея з КП «Ліки України» триває: став відомий черговий кричущий факт

І пан Бунін не змусив довго чекати. 11 лютого 2019 року Андрій Бунін одноосібно (знову ж таки – без публічного обговорення, без сесії і депутатів) віддає весь майновий комплекс КП «Ліки України» на орендну поталу дуже підозрілій фірмі – ТОВ «Ліки України», до переліку засновників якої входять офшорні фірми.

Для розуміння – мова йде про цілісний майновий фонд (склади, аптеки, житловий фонд, лабораторії, оборотні засоби тощо), який оцінений у 140 мільйонів гривень.

ofshori

Офшори – це не єдиний сумнівний момент в даній ситуації. Більш детально про приховану приватизацію комунального підприємства «Ліки України» та персон, які до цього причетні, можна прочитати ТУТ.

Небайдужі депутати обласної ради забили на сполох і намагаються врятувати комунальне підприємство і повернути «Ліки України» до власності громади. Звичайно, ініціатори оборудки чинять шалений супротив і тому справедливість доводиться шукати в суді. Андрій Бунін і його впливові покровителі вірять, що у громади можна цинічно, підло і хитро вкрасти комунальне підприємство і не понести за це відповідальності. 3 червня 2019 року в Чернігівському окружному адміністративному суді відбудеться чергове судове засідання з даної ситуації. Сподіваємося, судді винесуть справедливе рішення, адже від цього залежить дуже багато. Винахідливі ділки мають зрозуміти раз і назавжди, що майно громади вкрасти не вийде нікому. Навіть тим, у кого дуже впливові покровителі.

Ще статті по темі

Back to top button