Суспільство

Комунальний «договірняк»: як на Чернігівщині майно громади дерибанять

Епопея з приводу приватизації комунального майна Чернігівської обласної ради продовжується. Схема розбазарювання проста. Комунальне підприємство доводять до збитковості та забирають за копійки. Парадокс у тому, що менеджери, які «керували» комунальним підприємством кілька років і довели його до банкрутства, відтепер намагаються всіх переконати, що це ж підприємство за їхнього «менеджерства», але вже в приватній власності буде прибутковим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цинічно і хитро: на Чернігівщині зухвало «віджали» потужне комунальне підприємство

Яскравий приклад для розуміння. КП «Ліки України» до 2015 року було прибутковим і приносило чималі статки. А потім у підприємство вклинився на той час керівник області і його ставленик за кілька років довели одне із найбільших і найуспішніших підприємств Чернігівської обласної ради до банкрутства.

Загалом докладно про схеми та подробиці комунальних оборудок читайте ТУТ.

Першою жертвою «договірняка» (причетні депутати облради з різних фракцій) стало комунальне підприємство «Ліки України». Про це вже в ЗМІ Чернігівщини писали сотні разів. Навіть у судах намагаються підприємство повернути назад у власність громади. Тепер під прицілом – інші комунальні підприємства. Наприклад, КП «Діловий центр» і ліси комунальної власності.

У чому найбільший злочин? Учасники цього цинічного «договірняка» хочуть приватизувати об’єкти комунальної власності і продають не як бізнес, не для подальшого розвитку майнового комплексу. Кожен із учасників афери має намір відхопити свій ласий шматок. Той бере собі ті об’єкти, той – ті. Усе давно обговорено за лаштунками й вирішено. Рішення без рішення.

На минулій сесії депутати не проголосували за це слизьке рішення. Сьогодні відбулося засідання робочої групи з питань оцінки та приватизації майна комунальної власності й чергова спроба проштовхнути цей цинічний «договірняк».

Утім, наразі ця афера не має продовження, адже за підсумками засідання вирішили зробити повний фінансовий аудит комунальних підприємств, що були внесені до проєкту обласної ради про приватизацію.

Більш докладно – на відео

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button