Суспільство

У Городні протестують лісівники

Саме зараз вiдбувається акцiя протесту городнянських лiсiвникiв проти корупцiйних дiй КП «Чернiгiвоблагролic» та обласної влади. Перекрита центральна вулиця Городнi – 1-го Травня. Серед протестувальникiв – працівники ДП «Городнярайагролiсгосп», лiсопереробних пiдприємств. Керiвництва КП «Чернiгiвоблагролiс» поки нема. Протестувальники кажуть, що не розiйдуться, доки їх не почує область.

Лісівники висловлюють недовіру керівництву КП «Чернігівоблагроліс» і вимагають передати агрогосподарські підприємства до місцевих громад та районів і ліквідувати КП «Чернігівоблагроліс».

«Вимога передачі лісогосподарських агропідприємств обґрунтована, я особисто її підтримую, – прокоментував міський голова Андрiй Богдан. – Свого часу майно було передане комунальному підприємству «Чернігвоблагроліс» для ефективного управління. Але ситуація ускладнюється. На місцях зведена до нуля можливість розпоряджатися місцевою деревиною, через що страждають й лісопереробні підприємства. Те, що майно не можна передавати громадам, – відмовка. Адже помиляються ті, хто вважає, що агролісгоспи нині перебувають в обласній комунальній власності. Такого поняття нема. Є спільна власність територіальних громад області. Тому передача не тільки можлива, а й необхідна».

43000390_454314508395915_323555137836548096_n

«Підтримую вимоги протестувальників як член робочої групи при обласній раді, – каже Лариса Шовкова. – Ми розробили Положення передачі агролісгоспів громадам. Але в області навмисно ігнорують чи зволікають з вирішенням цього питання».

Джерело: Новини Городнянщини

Ще статті по темі

Back to top button