Суспільство

Корисні смузі для бадьорого ранку

Сніданок – важлива частина дня. Саме в цей час нашому організму потрібна легка і корисна їжа. Чудовий варіант гарно поснідати, не витратив багато часу, – приготувати смузі.

З чого готувати корисний напій?

Що є смузі? Це фруктово-овочева суміш з додаванням різноманітних інгредієнтів. При бажанні можна знайти величезну кількість рецептів, проте найчастіші компоненти – це:

  • суміш різноманітних ягід – є багатим джерелом вітамінів; влітку використовують свіжі, взимку – заморожені;
  • банани – надають смузі в’язкість, ситність та солодкі ноти;
  • насіння чіа – сприяють правильній роботі серця, знижують рівень цукру і холестерину, є чудовим джерелом омега-3 та омега-6 кислот; можуть бути замінені будь-яким насінням чи горіхами за смаком;
  • йогурт або інший кисломолочний напій – білкова складова, що надасть сил та бадьорості надовго;
  • спеції – кориця, ваніль, мускатний горіх тощо

Популярними наразі є зелені смузі, виготовлені з листя шпинату, петрушки та будь-якої іншої зелені. Незамінні також овочеві напої з огірків, гарбуза та інших плодів, що можна вживати сирими.

Правила приготування корисних коктейлів

Щоб приготувати корисний напій, вам знадобляться чисті якісні продукти та пристрій, щоб це все змішати. Найкраще підійде блендер для смузи. Він допоможе досягти відповідної консистенції і збереже ваш час.

Зверніть увагу, що смузі потрібно пити відразу після приготування. В іншому випадку ви ризикуєте не отримати всієї користі. Приємних сніданків!

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button