КоронавірусСуспільство

Коронавірус «передається через 5G» і що із цим усім робити

Блог

Заходжу в Фейсбук: коронавірус. Коронавірус. Коронавірус. К-О-Р-О-Н-А-В-І-Р-У-С!!!  За останні 2 тижні не було і дня, щоб не почуте оте «Коронавірус-с-с-ь-ь!». І ось тут новини діляться на адекватні та «ну такоє».

Тож до вашої уваги: ТОП-3 найцікавіших почутих мною історій про коронавірус.

  1. Коронавірус передається через 5G.

Так-так! На питання ЯК??? Отримала таку відповідь: «А як від комп’ютера до комп’ютера віруси передаються? Отак і цей! От у яких країнах є 5G, там он який поширений він уже. Можна сказати, то нам пощастило ще, що не такі розвинені». Такі справи.

  1. Якщо тобі важко затримати дихання на 40 секунд – то все, фініталя комедія. Точно коронавірус.

Не втрималась. Сама спробувала. І що? І все. Відповідно до «джерел» — у мене той-самий-який-не-можна-називати-вірус.

Реально? Та навіть якщо ви здорова людина, то такий «квест» навряд чи легені пройдуть із легкістю.

  1. У Китаї жив-був священик.

Сказав: «Я втілення Бога на Землі, а тому після моєї смерти вам усім теж кінець». І захворів на коронавірус. Заразив багацько людей, помер, ті – за ним. От і все. Відповідно – ми всі помремо.

Ну ви серйозно? А нічого, що нульовим пацієнтом взагалі була жінка?

Одним словом – такі-то невеселі справи. Отак повірити цьому всьому, так і валер’янка з компотиком не допоможе.

То що робити, щоб «диванні експерти» та інші канали інформації із гарантією «Та зуб даю!», «Мені син куми свахи сусіда навприсядки через дорогу сказав» не довели вас до інфаркту?

Ось мінісписок, який має полегшити «інформаційні страждання»:

— Найперше, про що ледь не кричать всі експерти: «Читайте менше новин!». Хвилинок зо 15 вранці, стільки ж і ввечері. Цього буде вдосталь.

— Видаліть Фейсбук. Серйозно. Або просто не заходьте туди. Мемчики мають трішки почекати. Бо заголовки «МИ ВСІ ПОМРЕМО!», «КОРОНАВІРУС – ЦЕ КИТАЙСЬКА БІОЛОГІЧНА ЗБРОЯ!», «ВЛАДА ВІД НАС ЦЕ ПРИХОВУВАЛА!» тільки створять і без зупинок помножать паніку на 10.

— Слідкуйте лише за перевіреними джерелами. Це: Міністерство охорони здоров’я, Кабмін, Всесвітня організація охорони здоров’я.

— Бути зайнятим – то найкращі ліки. Почитайте книгу, займіться спортом, почухайте кота за вушком – тільки не лізьте зайвий раз по хештегу #коронавірус.

— Спитайте себе: «Я можу якось на це вплинути?». Хворим людям не стане легше, якщо ви думаючи про них, вб’єте вагон своїх нервових клітин. Тож мийте руки, пийте чайок і не картайте себе за те, чого виправити не можете.

— Якщо у вашому оточенні є людина, яка постійно безпідставно розводить паніку – замкніть її десь і не випускайте до закінчення пандемії. Або просто перестаньте спілкуватись. Або просто домовтесь більше не говорити на тему коронавірусу.

Такі справи. І що тепер робити? Мити руки, чхати в лікоть і не вірити фейкам 🙂

Аня Чулінда

Ще статті по темі

Back to top button