Суспільство

Кошти на «Пролісок» знайдено

Сьогодні, 21 серпня, голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко підписав і передав на підпис голові обласної ради Ігорю Вдовенку спільне розпорядження, згідно з яким 1,1 мільйона гривень буде направлено на заробітну плату працівникам КНП «Обласний дитячий санаторій «Пролісок» Чернігівської обласної ради.

Андрій Прокопенко зауважив, що за наявних у закладі 1,2 мільйона гривень, залучених коштів вистачить на виплату заробітної плати всім працівникам до кінця року в умовах простою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вбивча медреформа: на Чернігівщині можуть закрити два дитячі санаторії

«Таким чином, ми захищаємо колектив від скорочення та зберігаємо заклад. Робимо все необхідне для того, щоб після завершення пандемії COVID-19 заклад міг повноцінно працювати та приймати на лікування дітей», – повідомив голова облдержадміністрації.

Андрій Прокопенко зазначив, що сьогодні спільним розпорядженням з головою обласної ради направили 1,7 мільйона гривень на виплату заробітної плати працівникам КНП «Прилуцький обласний будинок дитини «Надія».

Усі зазначені фінансові ресурси взяті з видатків на галузь освіти. Кошти вдалося віднайти за рахунок невеликої економії, що утворилася по інтернатних закладах у зв’язку зі зміною режиму роботи під час карантину.

Андрій Прокопенко доручив Управлінню охорони здоров’я ОДА спільно з Департаментом фінансів ОДА опрацювати можливість направлення у 2021 році дітей на лікування до «Проліску» із залученням коштів територіальних громад області для оплати перебування та надання лікувальних послуг.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій

з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button