Суспільство

Козак-2М1 — що за машину випробовували у Чернігові

Новітній український бронеавтомобіль Козак-2М1 пройшов державні випробування. Подолання машиною броду, болотистої місцевості, зимового бездоріжжя, десантування через верх та безліч інших питань понад півроку вивчали спеціалісти Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки, що у Чернігові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині провели батальйонно-тактичні навчання з бойовою стрільбою

— У машині встановлена повністю незалежна підвіска, яка дозволила підвищити корисне навантаження та плавність ходу. Є можливість блокування всіх коліс. Машина досить прохідна — випробування прохідності відбувалися у місцях для руху суто гусеничної техніки, — розповів старший науковий співробітник ДНДІ ВС ОВТ Сергій Кузін.

Загалом машина, без суттєвих поломок,  наїздила 15 тисяч кілометрів. Також була випробувана робота озброєння, що встановлюється на дах автомобіля у спеціальній турелі. Після серії стрільб внесено конструктивні зміни в станок для кулемета НСВ калібру 12,7 мм.

Як розповіли чернігівські науковці, ця модифікація має ще низку переваг над попередніми бронеавтомобілями Козак. Зокрема, до понад 1000 км збільшено запас ходу та, з 1 м до 120 сантиметрів, — глибину подолання броду.

Інформагентство Міноборони України «АрміяInform» (м. Чернігів)

Ще статті по темі

Back to top button