Суспільство

КП «Чернігівводоканал» про покращення води у місті

«Якість води в центральній частині Чернігова покращиться», – про це сьогодні повідомив начальник служби водонасосних станцій КП «Чернігівводоканал» Олександр Мещеряков.

За його інформацією однією з причин, яка впливала на погіршення якості води за останній тиждень, було проведення випробувань та запуск в експлуатацію реконструйованого водопроводу діаметром 500 мм по вулиці Гончій.

Справа в тому, що всі водонасосні станції міста – закільцьовані. Після того, як ділянка магістрального водопроводу від вулиці Київська до проспекту Перемоги була виведена з експлуатації для проведення заміни труб, напрямки руху води містом змінилися. Роботи по заміні труб тривали понад три місяці.

В останні дні липня та перші дні серпня, після закінчення реконструкції по вулиці Гончій, відбувалася промивка ділянки магістрального водопроводу, її наповнення водою та проведення іспитів. Це суттєво вплинуло на чергову зміну напрямку руху води містом та коливання тиску води у мережі, через що осад, який накопичився в трубах, в години максимального розбору води потрапляв в будинкові системи в центральній частині міста, по вулиці Любецька, Козача, в районі готелю Градецький та районі Кругу. Стосовно магістрального водопроводу діаметром 500 мм по вулиці Гончій від вулиці Київська до проспекту Перемоги, то на сьогодні його робота відновлена і мережа працює в штатному режимі.

Також повідомляємо про завершення реконструкції магістрального водопроводу діаметром 160 мм по вулиці Гагаріна. З перших днів серпня водопостачання цього району міста відновлено по стандартній схемі.

КП «Чернігівводоканал» приносить вибачення абонентам за незручності та тимчасове погіршення якості води. Але, нажаль, ремонтні роботи проводити потрібно, адже водопровідні мережі міста – це 547,9 км трубопроводів, з яких близько 200 км визнані аварійними, а 300 км з них експлуатуються понад 25 років.

За планами КП «Чернігівводоканал» проведення реконструкції двох ділянок магістрального водопроводу: по вулиці Гетьмана Полуботка на ділянці від вулиці Пушкіна до білого мосту (146 м); та по вулиці Олександра Молодчого – ділянка в 140 м від вулиці Шевченка до вулиці Лермонтова.

Але, якщо говорити про появу осаду в кранах у абонентів, то причиною такого явища була і залишається наявність заліза та марганцю у воді, що підіймається зі свердловин водозаборів міста, особливо водозабору №2 – «Подусівка» та водозабору №4 – «Полуботки». Для повного вирішення проблеми потрібно будівництво станції знезалізнення-деманганації води на вказаних водозаборах.

 

КП «Чернігівводоканал» 

Ще статті по темі

Back to top button