Суспільство

Табу на соцмережі та безкоштовна земля кожному: цікаве в «Аргументах Гончарової»

Чому виріс попит на землю та як безкоштовно отримати земельну ділянку від держави?

Право на землю гарантують українцям Конституція України і Земельний Кодекс.

Але мало хто знає, як отримати земельну ділянку.

Партнер правничої фірми «Софія» Олександр Поліводський в ефірі «Радіо Ера» для Аргументу Гончарової» пояснив покроково – яку ділянку і де саме можна отримати безкоштовно.

Розмір землі залежить від цільового призначення. Отже, українці мають право на ділянки:

— до 2 га землі – на ведення особистого сільського господарства;

— до 0,12 га землі – на ведення садівництва;

— для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд: у селах – до 0,25 га, в селищах – до 0,15 га, в містах – до 0,10 га землі;

— до 0,10 га землі – на індивідуальне дачне будівництво;

— до 0,01 га землі – на будівництво гаража;

— для ведення фермерського господарства.

Землю можна вибрати в будь-якому місті або за його межами. Звісно, землю під Києвом отримати безкоштовно навряд чи вдасться, а от обзавестися ділянкою в сільській місцевості можливо.

Створення українських соціальних мереж – це нонсенс, але агресора треба зупиняти.

С. Мітяєв, головний редактор сайту gagadget.com:

Треба розрізняти, яким розробникам це дасть переваги (санкції проти російських сайтів, юридичних та фізичних осіб. – Ред.) та які переваги можуть бути взагалі.

По-перше, якщо брати якісь глобальні сервіси, картографічні, приміром, то їх українські програмісти не потягнуть. Якщо говорити про якийсь бухгалтерський софт, то цей продукт не можна буде експортувати через те, що він заточений під місцеві закони, необхідність вести подвійну бухгалтерію, а внутрішнього ринку просто не вистачить.

Але якісь сервіси, можливо, будуть затребувані і дадуть нові можливості для українських розробників. Та ці можливості існують завжди і не залежать від того, перекритий доступ до російських сервісів чи ні.

Якщо говорити про глобальну ситуацію, то найкращі розробники в Україні працюють не на внутрішній ринок, а на зовнішній.

Створення української соціальної мережі – це нонсенс. Соцмережа – це такий механізм, яким не можна примусити людей користуватися. Це питання некомпетенції держави. Спроби побудувати соцмережу та ще й за державні кошти – це чистої води розвод.

С.Дідковський, pr-стратег:

Створювати в Україні соціальні мережі – це нонсенс. Користувачі інтернету до телебачення здебільшого ставляться спокійно (тому спокійно сприйняли заборону російських телеканалів. – Ред.) Вони його дивляться як фонову картинку або не дивляться взагалі. Тож на практиці користувачі інтернету цього не відчули дуже сильно. При цьому певна частина населення користується поштовими сервісами, програмами, що відстежують рух на дорогах, – і це певним чином їх зачепило.

Тобто ситуація така: те, що мене стосується, – мене турбує, а те, що не стосується, – ні.

До питання блокування російських соцмереж, сайтів треба ставитися з розумінням. Якщо ми визнаємо, що Росія – агресор, то сервіси, ЗМІ, які так чи інакше належать агресору та куруються структурами, що мають стосунок до Кремля, то треба визнавати, що агресора треба забороняти й усіляко зупиняти.

Програму «Аргумент Гончарової» з ведучою Тетяною Гончаровою слухайте на Радіо Ера FM кожного буднього дня з 17.00 до 20.00

Дзвоніть до студії за телефоном +380-44-536-96-00

Надсилайте листи на e-mail: [email protected]

Повністю програму дивіться на офіційному YouTube-каналі студії

Усі новини «Аргумент Гончарової» в спільноті у Facebook:

www.facebook.com/radioeramedia/

Читайте новини ЧЕline у Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button