Суспільство

Школярка з Чернігова перемогла у національному проєкті «Молодь дебатує»

Учениця 11 класу Чернігівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3 Анастасія Попело перемогла  у національному проєкті «Молодь дебатує». Це вже третя участь школярки у проєкті та перша перемога у фіналі.

Фінал відбувся 25 квітня за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини. Реалізує проєкт в Україні громадська організація «Internationales Haus Sonnenberg». Фінальні дебати, у яких перемогла старшокласниця проходили на тему: «Чи повинна держава забезпечити дітям доступ до онлайн-навчання?».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Буйволина ферма на Чернігівщині долучається до проєкту «Дороги смаку»

Щороку у проєкті «Молодь дебатує» беруть участь 70 шкіл в 20 регіонах України. До суперфіналу потрапило чотири учня – Анастасія Попело з Чернігова, Євгенія Подурець з Херсону, Дарина Лапчевська з Вінниці та Богдан Цюпка з Конотопу.  Члени журі високо оцінили рівень підготовки суперфіналістів, та відзначили участь Анастасії Попело як переможниці.

«Дебати мені цікаві тим, що вони вчать висловлювати свою думку і дуже вдало формувати публічний виступ, але в той же час формулювати його таким чином, щоб нікого не образити і бути максимально толерантним», – розповідає Анастасія. За її словами, підготовка до участі в проєкті відбувається з допомогою вивчення джерел у ЗМІ, живого спілкування з експертами.  Допомагала у підготовці школярці її викладач Ірина Корх, яка характеризує переможницю як досвідчену дебатантку: «Вона гарна, розумна, наполеглива і креативна. Вміє влучно підібрати аргументи».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Завжди приємно спостерігати за нашою талановитою молоддю! Молодь це майбутнє країни їх завжди потрібно підтримувати і всіляко їм сприяти! Щирі вітання https://moonzori.com

Back to top button