Суспільство

КП «Паркування та ринок» зобов’язали розповісти про торгові площі в підземці

Комунальне підприємство «Паркування та ринок» має надати відповіді активісту Олександру Гашпару стосовно того, «хто і на яких умовах користується торговими площами у підземному переході, що на перехресті проспектів Миру і Перемоги».

Про це активіст написав на своїй сторінці у Facebook.

«Підземний перехід на розі проспектів Перемоги та Миру належить за правом комунальної власності територіальній громаді м. Чернігова, а отже, відповідно до положень Закону «Про доступ до публічної інформації», доступ до інформації про те, хто і на яких умовах користується торговими площами в цьому переході, не могло бути обмежено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бізнес підземелля: як торгується в чернігівській підземці

Натомість комунальне підприємство «Паркування та ринок» вважало інакше й усіляко намагалось приховати інформацію про те хто, на яких підставах і на яких умовах займає торговельні площі в цьому переході після його ремонту, адже «роздача» торгових точок у ньому відбувалась без конкурсу, без участі Фонду комунального майна міської ради та всупереч Закону «Про оренду державного та комунального майна» і рішенню міської ради про встановлення розміру орендних ставок за оренду площ у цьому переході.

Тепер цю інформацію комунальне підприємство має надати на підставі рішення суду, яким відповіді-відписки комунального підприємства були визнані протиправними», – розповів Гашпар.

Ще статті по темі

Back to top button