Суспільство

Куди подіти дитину в Чернігові, якщо батькам потрібно на роботу

Після вигнання окупантів із нашої території Чернігів оговтується і оживає. Відповідно, починають працювати різні установи, організації та заклади. Тож людям треба виходити на роботу. З одного боку, це – щастя, бо є змога заробити на життя, а з іншого – батькам дошкільнят додалося клопотів. Бо багато хто сушить голову, куди подіти малюка, поки мама й тато на роботі.

Між тим, ця проблема для українців не нова, адже її вже вирішували під час пандемії коронавірусу. Коли також треба було думати, куди прилаштувати дитину.

Як і раніше, є різні варіанти.

Один із найнадійніших варіантів запропонувала чернігівка Вікторія Сидорова: «Бабусі виручають, прабабусі, подружки з дітьми».

Так, усе логічно і правильно. Адже зазвичай бабусям посидіти з онуком чи онучкою – за щастя. Щоправда, є одне «але». Не в усіх бабусі – чернігівські. І, на жаль, не в усіх бабусі є.

«100%, але бабусі не поряд, і варіант бачити дитину раз на тиждень чи два – дуже прикрий. Але наразі єдиний можливий», – вважає Тетяна Корж.

Ще один спосіб вирішення питання пропонує Оксана Притиковська: «Мабуть, зараз тільки няні можуть виручити, якщо немає родичів, які будуть дивитися за дитиною. Або гуртуватися зі знайомими мамами. Сьогодні ви доглядаєте її дитину та свою. Завтра – навпаки, наприклад. Але ж усе залежить від графіку роботи».

«У нас у дворі на майданчику будемо по черзі з дітьми гуляти. Уже вчора практикували», – повідомляє Валентина Свистун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині церкви московського патріархату переходять у ПЦУ

Alyonka Kiyanets звертає увагу батьків на ще один варіант.

«Зараз вихователі в садочках у неоплачуваній відпустці. Можливо, в цю сторону подивитись/дізнатися?», – пропонує вона.

Є також вихід для батьків, які мають гроші: свою роботу в Чернігові відновлюють різні студії дитячого розвитку та приватні дитсадки. Щоправда, день перебування дитини в такому закладі коштуватиме в межах 200 гривень.

Між тим, для багатьох чернігівських батьків питання виходу на роботу ще не актуальне.

«Багато батьків залишилися без роботи. Сидять із дітьми вдома», – зазначає Олена Шинко.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button