Суспільство

Кухар – професія затребувана і перспективна в усі часи

Кухар – це людина, професією якої є приготування їжі. Хоча, деякі люди вважають, що немає нічого складного в тому, щоб просто поєднати інгредієнти за рецептом, однак у цій справі головне – талант, почуття міри та фантазія. З одного боку професія вимагає ретельної точності, з іншого – творчості, щоб придумати оригінальний рецепт або прикрасу на страву. Працювати за цією професією можуть як жінки, так і чоловіки різного віку.

Протягом січня-травня 2020 року в базі вакансій обласної служби зайнятості налічувалося 322 вакансії кухаря із заробітною платою від 4700 до 7000 тис. грн. За цей час службою зайнятості укомплектовано 271 така вакансія.

Смачно поїсти любить кожен, отже, вмілий кухар без роботи ніколи не залишиться. Готувати їжу потрібно в ресторанах, кафе, кафетеріях, барах. А ще працювати можна в школі, дитсадку, лікарні, на підприємстві або ж в сім’ї. Кар’єрний ріст передбачає розвиток від помічника кухаря до шеф-кухаря в престижному закладі. У перспективі – можна започаткувати власну справу і відкрити кав’ярню чи ресторан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не професія, а спосіб життя: чернігівські журналісти розповіли секрети своєї роботи (Відео)

Служба зайнятості пропонує безробітним безкоштовно здобути професію «кухаря» в Одеському, Рівненському та Харківському центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Кухарів також готують і навчальні заклади Чернігівщини, зокрема, ДПТНЗ «Чернігівський центр професійно-технічної освіти», Чернігівський професійний ліцей залізничного транспорту, ДНЗ «Ніжинський професійний аграрний ліцей Чернігівської області», ДПТНЗ «Сновське вище професійне училище лісового господарства», Чернігівський кооперативний коледж Чернігівської облспоживспілки. Термін навчання за сприяння служби зайнятості 4-5 місяців.

Всі витрати, пов’язані з організацією професійного навчання безробітних, здійснюються за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Крім того, у період професійного навчання служба зайнятості продовжує виплачувати безробітним допомогу по безробіттю, що була їм попередньо призначена, при потребі компенсує витрати на проїзд, забезпечує проживання в гуртожитку.

Талановиті кухарі зазвичай не зупиняються на досягнутому і постійно вчаться, переймають досвід колег, беруть участь у різних професійних конкурсах. Вдосконалити свою майстерність можна й безкоштовно за сприяння служби зайнятості.

Отже, не чекайте! Обирайте професію та навчайтеся з нами! Телефонуйте (0462)77-90-31 – відділ організації профнавчання Чернігівського обласного центру зайнятості або ж звертайтеся до найближчого центру (філії) зайнятості.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Інформацію підготувала провідний фахівець із зв’язків з громадськістю та пресою відділу інформаційної роботи Чернігівського обласного центру зайнятості Валентина Федусь

Ще статті по темі

Back to top button