Суспільство

Легалізація злочину: Чернігівська міськрада хоче обікрасти атовців

Скандал довкола загадкового садівничого товариства «Грім-Віра» розгорівся ще торік. Спершу членами цього садівничого товариства була 121 особа, але потім їх кількість зросла до 153. Тобто додалися нові 32. Серед них дивним чином виявились бізнес-партнери, родичі та однопартійці депутатів Чернігівської міської ради, які голосували за це земельне питання.

«Серед прізвищ є бізнес-партнер депутата від БПП. Є прізвище кандидата від «Батьківщини», є кандидат від «Опоблоку», є прізвище помічника депутата від «Радикальної партії», – зазначив у минулому році громадський активіст Олександр Гашпар.

Власне ці земельні оборудки і стали причиною конфлікту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поки «Грім» не вдарить, «Віра» не похитнеться: земельна афера в Чернігові (Відео)

Завдяки медійному розголосу за даним фактом було відкрите кримінальне провадження. Але бачимо, що ситуацію «владнали», адже на чергове засідання сесії Чернігівської міської ради виносять питання «Про затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, технічних документацій із землеустрою, передачу земельних ділянок у власність та оренду громадянам для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарськихбудівель і споруд (присадибна ділянка), індивідуального садівництва та учасникам АТО, учасникам бойових дій, ветеранам війни та членам сімей загиблих учасників АТО, для індивідуального дачного будівництва». І особливо цікавий 14 пункт цього проекту рішення. Звучить він так: «Затвердити проекти відведення та передати у власність безоплатно земельні ділянки за пісчаним намивом в районі «Лісковиця» для індивідуального садівництва та встановити розмір земельного податку на рівні 0,5 відсотка нормативної грошової оцінки, громадянам – членам садівничого товариства «ГРІМ-Віра».

Тобто, на сесії будуть узаконювати земельну махінацію під назвою «ГРІМ-Віра». Цікаво спостерігати за ситуацією, коли учасникам АТО у міськраді кажуть, що для них у Чернігові земельних ділянок немає і виділяють відчіпного – у чорта на куличках. В той же час для своїх міська влада під керівництвом міського голови Владислава Атрошенка віддає ласу земельку в мальовничому місці.

44036144_2238736479689187_3727901995109974016_n

Ще статті по темі

Back to top button