Суспільство

Лікар-вбивця з чернігівського пологового будинку не хоче за грати (Фото)

Скандально відомій завідувачці пологового відділення чернігівського пологового будинку Катерині Савості за халатність, що призвела до смерті новонародженої дитини, Деснянський райсуд дав 2 роки в’язниці, щоправда, з випробувальним терміном.

Її також позбавили права займатися лікарською діяльністю – теж на 2 роки.

У листопаді 2014 році горе-медик приймала пологи в чернігівки Яни Куліди-Байдакової. Тоді сталася трагедія. Через непрофесійні дії завідувача відділення дитина задихнулася і померла, бо лікар, вколовши розчин окситоцину, залишила породіллю на тривалий час без нагляду, а повернулася до неї, коли було вже надто пізно.

У рішенні суду це звучить так: «смерть плода настала унаслідок інтранатальної асфіксії від гострого порушення плодо-плацентарного кровообігу, обумовленого тромбозом вени пуповини, який виник після випадіння та стискання петель пуповини».

Майже 2 роки родина Яни оббивала пороги міністерства, робила експертизи, спілкувалася зі світилами української медицини. Шановані професори були шоковані тим, що відбувається в наш час у чернігівському пологовому будинку.

Врешті-решт вину завідувача Катерини Савости вдалося довести в суді. Судово-медична експертиза дала категоричний висновок щодо непрофесійних дій. Це стало прецедентом, адже такі справи проти горе-медиків розвалюються ще на етапі експертиз, так і не потрапляючи до суду. Тож покарати винних лікарів вдається дуже рідко.

Однак пані Савоста не погоджується з рішенням феміди. На суді вона вину у вчиненні злочину повністю не визнала і подала апеляцію, сподіваючись уникнути покарання. З неофіційних джерел ЧЕline стало відомо, що керівництво пологового «працює» з суддями апеляційного суду задля позитивного результату.

Ще статті по темі

15 коментарів

  1. Хіба це перший випадок у Савости, коли через її дії під час пологів дітипомирають, а ще був випадок коли породілля загинула

  2. Як чудово, що хоч раз лікарі в нашому місті понесли відповідальність через свої дії. Мені відомо, що кожного року в Чернігівському пологовому будинку від дій лікарів гинуть та калічаться діти!!! Це не пологовий будинок, а будинок ВБИВЦЯ!!!!!!!

  3. Цікаво, якщо суд другої інстанції «Апеляційний» вирішить справу на користь Савости, то це буде свідчити про що? Про те що в країні не відбулась судова реформа і гроші вирішують все! Мені стало цікаво я буду слідкувати за перебігом подій! Прошу редакцію опублікувати апеляційне рішення.

  4. Да уж, бедная женщина( 9 месяцев ожидала счастье, маленького ангела, доверилась «профессионалам», а в результате……….. нет ребенка(((((( еще и тревожит свое сердце доказывая вину врача((((( где справедливость? я считаю в таких случаях сразу должны привлекается к ответственности люди которые допускают ошибки в своей деятельности. ( хотя в такой деятельности ошибок таких не должно быть )

  5. судя молодец таких врачей надо наказывать !

  6. Всім Чернігівцям відомо скількі за останні роки загинуло дітей в пологовому будинку…..чомусь статистику приховують по кожному такому випадку до криміналу горе медиків.

  7. Вбивство дітей — це вбивство нації!!!!

  8. По опросу жителей города Чернигова: чего они бояться больше всего? на первом месте, медицина(

  9. Наслышан, как у нас принимают роды, пока не заплатив так и примут. да главного Гуся нужно гнать в шею. Дружбан авганец Соколова

  10. Какой роддом???????????? Бизнес центр!

  11. Де робота прокурорів, які повинні перевіряти яка смертність дітей при пологах? Це жах, що відбуваеться з лікарською недбалістю.

  12. 2 роки позбавлення волі умовно;- це не те покарання за скоєний злочин. За вбивство дитини повинно бути не менше 5 років реального позбавлення волі. А тих, хто захищає таких злочинців, необхідно притягнути до відповідальності як посібників вбивства.

  13. Если медики начнут нести ответственность за свои непрофессиональные действия, то может быть хоть немного в нашей медицине что-то измениться. И прежде чем что-то сделать,, они задумаются о последствиях для них самих. Своя же шкура всегда ближе к телу.

  14. Разве можетпродолжать этот горе Гускака … врачебную работу как главврач, какая круговая порука в медицине ????

Back to top button