Суспільство

«Ліси України» відкрили на Чернігівщині найбільший рекреаційний пункт в області

10 травня на базі Горбачівського лісництва філії «Чернігівське лісове господарство» запрацював ще один зі 120 рекреаційних пунктів у рамках програми розвитку рекреації  ДП «Ліси України».

Про це повідомляє Північний лісовий офіс.

Це найбільший та найсучасніший рекреаційний пункт в області.

Завдяки своєму розташуванню поруч із лісом та міжнародним шляхом, що сполучає міста Київ та Чернігів, цей пункт є доступним як для місцевих, так і для жителів сусідніх областей. 

Для відпочивальників тут наявні сучасні альтанки та навіси, спортивні та дитячі майданчики, кострище з дровами, питний майданчик, облаштовані стежки та лабіринти із зелених насаджень, лави, що оснащені сонячними батареями для підзарядки гаджетів, вбиральня, зони для зручного паркування – усім, що необхідно для комфортного відпочинку на природі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тепер сучасні протези верхніх та нижніх кінцівок військові зможуть отримати швидше

Відвідати та відпочити на території рекреаційного пункту можна безкоштовно.

На території для відвідувачів облаштували зручний сервіс – крамницу «Лісовичок», де можна придбати натуральні і смачні лісові смаколики, серед яких мед, крем-мед, соки, подрібнені лісові ягоди і ягідні набори.    

Державне підприємство «Ліси України» створюють такі комфортні зони по всій країні, як альтернативу відпочинку у лісі.

Підприємство інвестує в рекреацію, перш за все, для того, щоб зберегти ліси від загорянь, бо, як відомо, 90% лісових пожеж трапляються саме через людську недбалість. Один пікнік може призвести до десятків спалених гектарів лісу, на відновлення якого йдуть  десятки років. Крім цього, через замінування значної частини лісів на прикордонні, ще одним важливим аспектом є безпека. На відміну від перебування у лісових масивах, відпочинок у рекреаційних пунктах є повністю безпечним.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button