Суспільство

З площі біля ЦУМу у Чернігові приберуть рекламний екран

Робоча група з питань розміщення зовнішньої реклами у м. Чернігові, засідання якої відбулося в міській раді 15 квітня, розглянула питання щодо подальшої долі рекламної конструкції (екрану на стійці) на площі перед торговим комплексом ЦУМ (пр. Миру, 49).

Як відомо, зараз проводяться роботи з реконструкції цієї площі. Замовником робіт виступає міське управління ЖКГ, а інвестором — ЦУМ, який і був ініціатором реконструкції. Ця територія для відпочинку має стати більш сучасною, з новим твердим покриттям, освітленням, новим підходом до організації простору. Рекламного носія, про який йде мова, в даному проєкті немає. Також на комісії було зазначено, що час, коли такі конструкції вважалися сучасними та естетичними, вже минув.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Огорожа дачі на Ічнянщині оздоблена яскравими персонажами із пластикових кришечок (Фотофакт)

На сьогодні практично половина площі вже замощена новим твердим покриттям, прокладаються комунікації і рекламний носій вже заважає продовженню робіт. Замовник за простій робітників несе збитки. Як доповів робочій групі керівник Управління архітектури та містобудування міської ради Сергій Калюжний, неодноразово і завчасно власнику рекламної конструкції повідомляли про те, що починаються роботи, й просили розглянути питання щодо демонтажу його конструкції на цій ділянці на період виконання робіт. Власник відповів, що не має такої фінансової можливості.

У зв’язку з цими обставинами, а також тим, що термін дії дозволу на розміщення рекламної конструкції за адресою Миру, 49 закінчується вже в листопаді цього року, робоча група прийняла рішення рекомендувати виконавчому комітету міської ради припинити дію цього дозволу достроково.

1f43587699b06c6719dd1c3586551cd1-big1080

— Ми готові зкомунікувати власника конструкції з власником ЦУМу, щоб цей демонтаж відбувся за кошти торгового центру. У зв’язку з тим, що термін дії договору ще не закінчився, витрати логічно покласти на тих, хто виконує роботи – і вони готові їх взяти на себе. Ми готові обговорити питання розташування екрану до кінця листопада за іншою адресою. Але, наскільки я розумію, це досить дороговартісно — і підключення електроенергії, і встановлення цієї конструкції – тому, можливо, він прийме рішення, що йому легше цього не робити. Але така можливість буде надана, а погодитися чи ні – вже питання до підприємця, — зазначив на засіданні голова робочої групи, секретар Чернігівської міської ради Олександр Ломако.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Прес-служба Чернігівської міської ради

Ще статті по темі

Back to top button