Суспільство

Лісівники очікують небувалого врожаю жолудів

У ніжинських лісівників розпочався особливий період – збір жолудів дуба звичайного – основної лісоутворюючої породи. Щорічно в лісовому господарстві створюють у середньому 90 гектарів лісових культур дуба звичайного. Якщо рахувати в кількості висаджених сіянців, то це 450 тисяч штук. Сіянці лісівники вирощують у лісових розсадниках.

Про це повідомляє ДП «Ніжинське лісове господарство».

Цьогорічний сезон виявився врожайним на жолуді дуба звичайного, тому ніжинські лісівники роблять запас, аби і наступні роки мати вдосталь посадкового матеріалу. Минулий рік був маловрожайним на жолуді, лісівникам вдалося заготовити всього 6,5 т насіння. Цієї осені в ДП «Ніжинське лісове господарство» планують зібрати майже удесятеро більше – 16 тонн жолудів, а це – 1,5 мільйона сіянців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лісничого ДП «Корюківське лісове господарство» притягнуто до відповідальності

Жолуді збирають у високо бонітетних дубових насадженнях і на постійних лісонасінних ділянках лісгоспу. Після збору їх відсортовують і перевіряють, адже від якості зібраного насіння залежить процес відтворення біологічно стійкого, високопродуктивного та господарсько-цінного лісового насадження. Всі зібрані жолуді восени посіють у лісових розсадниках, де вже навесні наступного року вони проростуть. Тож зібрані восени жолуді стануть майбутніми дубами.

Ще статті по темі

Back to top button