Суспільство

У школах Чернігова змінили раціон харчування

Замість сосисок і ковбас –   свинина та курка, більше фруктів та овочів, молочних продуктів  та злаків. І в жодному разі ніяких снеків та газованих напоїв у їдальнях. У школах Чернігова  змінили раціон харчування. Відтепер, згідно з новим санітарним регламентом, що почав діяти з 2021 року,  в меню загальноосвітніх навчальних закладів міста –  більш корисна, поживна та різноманітна їжа, виготовлена з урахуванням сучасних тенденцій здорового  і правильного харчування. Замість смаження відтепер користуються запіканням. З раціону прибрали сосиски в тісті, піцу з ковбасою і замінили її на піцу з куркою та рибою, додали більше салатів у меню, обмежили споживання солі в  процесі приготування їжі, а також мінімізували  додавання цукру у страви. Порції збільшили, а сезонні вітаміни – фрукти – додали й урізноманітнили.

На газовані напої у буфетах тепер також табу. В продажу  тільки вода  без газу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Небезпечні подарунки на 8 Березня: як не нашкодити стосункам, а зміцнити їх (Відео)

Меню у школах  розробляють на 2 тижні, кожна зі страв є якісною, безпечною і не повторюється, запевняють кухарі, весь час  вони  намагаються придумувати нові рецепти або вдосконалювати старі. І щоразу цей процес  обов’язково контролює й узгоджує адміністрація школи, яка дуже піклується про якісне харчування у своїх  закладах.

До того  ж,  у шкільних закладах освіти повністю врегульовано питання харчування дітей з особливими потребами.

За словами директорки комунального підприємства «Шкільне» Антоніни Радченко , після весняних канікул  раціон дітей поповниться улюбленим фруктом – бананом. А у найближчих планах, як тільки-но закінчиться карантин, запровадити по школах міста для учнів старших класів  систему шведського столу.

Варто нагадати,  з 15 лютого вартість харчування для дітей підвищилась і становить 23.5 гривень для сніданків і обідів. При цьому для учнів 1-4 класів з цієї вартості з міського бюджету компенсується 10 гривень, решту – сплачують батьки.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: ТРА «Новий Чернігів»

Ще статті по темі

Back to top button