Суспільство

Лисяк, якого судять за вбивство сновського бізнесмена, не розлучався зі зброєю

У Чернігівському районному суді сьогодні, 7 листопада, мало б відбутися чергове засідання у кримінальній справі Олександра Лисяка з села Привільне Сновського району. 41-річного чоловіка обвинувачують в умисному вбивстві.

Нагадаємо, 8 вересня 2017 року у Сновському районі (поблизу с. Кучинівка) зник грибник – сновський 62-річний бізнесмен. Пізніше його знайшли в лісі мертвим. Припускають, що чоловіка вбив Лисяк, який усамітнено проживав на хуторі Вершини. 

Справу у суді слухає колегія суддів. Сьогодні феміда мала б продовжити досліджувати докази, а також заслухати свідків. Судове засідання перенесли через хворобу одного з суддів.

На судовому засіданні була присутня в.о. старости Низківського старостинського округу, до якого входить село Привільне, Людмила Гордієнко. Вона виступає свідком у справі.

На хуторі стоїть хата Лисяка. Колишній її господар поставив там височенний паркан, а також камеру відеоспостереження, може, вона і не працює, але висить. Потім одного дня, це був 2015 рік, хазяїн привів у сільську раду Олександра Лисяка і повідомив, що продає йому хату, – розповідає свідок Людмила Гордієнко.Оце тоді я перший раз його побачила. А другий раз у сільську раду на його ім’я прийшов лист, він приїхав по нього. Що я можу сказати – на вигляд нормальна людина: зайшов, поговорив, лист забрав і поїхав.

Село, де жив Лисяк, розташоване за 8 кілометрів від Низківки. Там жила ще одна родина і більше нікого. Свідок каже, що Лисяка вважають відлюдькуватим і часто бачили зі зброєю.

Не знаю, чи вірити у те, що він убив людину, чи ні… Подейкували, він відлюдькуватий. Уперше, коли до нас приїхав у сільраду, навіть не говорив – стояв і мовчав. До речі, бачила його зі зброєю. Торік навесні на хуторі через підпал трави згоріли старі покинуті хати, я поїхала, щоб подивитися. Аж бачу – біля хати Лисяка працівники РЕМу ремонтують лінію, бо стовп теж згорів, то Лисяк стояв з автоматом. Ще була ситуація: подзвонив мені директор РЕМу і розповів, що Лисяк до них приходив по платіжки, адже на хутір їх не доставляють, то теж зі зброєю. Ось так, – каже в.о. старости.

Про все, що знає і що бачила, Людмила Гордієнко свідчитиме в суді.

Наступне судове засідання відбудеться 6 грудня.

Ще статті по темі

Back to top button