Суспільство

Літературне життя сільської пенсіонерки з прикордоння

Бібліотеку в селі Смичин Городнянського району відвідують різні за віком люди. Але є тут одна особлива відвідувачка – найстарша читачка бібліотеки. Це Ольга Воробей.

Ця худенька, миловидна жіночка народилася 16 січня 1935 року в Рогізках (нині – Сновського району). Тато був пасічником. Але загинув під час війни. Мама працювала в колгоспі. Під час окупації Ользі Олександрівні вдалося закінчити сім класів. Після навчання в школі жінка вступила до Городнянського педагогічного училища, яке закінчила в 1953 році. Звідти Ольгу направили працювати в Тернопільську область. Пропрацювавши рік, жінка повернулася до Рогізок. Ще через рік Ольгу Олександрівну направили в Малий Дирчин, а після закриття місцевої школи перевели у Великий Дирчин. Працювала вчителем початкових класів. Її педагогічний стаж становить 32 роки. В селі знайшла своє щастя, народила двох діточок: сина та дочку.

89512289_2590582334594947_1516937416215101440_n

«З раннього дитинства я любила читати. Коли з’явилася при школі маленька бібліотека, я всі книжки в ній перечитала. Пам’ятаю серед перших прочитаних мною книг – твори Тургенєва, Олени Ільїної «Четверта висота». Кожну вільну хвилинку, як раніше, так і зараз – читаю. Найбільше я полюбляю книги на історичну тематику та твори зарубіжної літератури. У пам’яті найбільше закарбувались романи Льва Толстого «Анна Кареніна», «Війна і мир», Михайла Стельмаха «Чотири броди», твори Оксани Забужко та Валентини Мастерової. У бібліотеці-філії я записана з 2006 року. Влітку я маю ще один привід вийти у село – відвідати бібліотеку, а взимку книги приносять додому. Вже 14 років я читаю книги зі Смичинської бібліотеки-філії», – розповідає Ольга Воробей.

Ольга Олександрівна за вдачею спритна та весела. Вона завжди все встигає і робить це зі щирою усмішкою на обличчі. Інколи дивишся на неї, а вона аж світиться від щастя. Жінка надихає односельчан на добрі справи. Оптимізму та завзятості їй не позичати.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Надія БОНДАРЕНКО («Новини Городнянщини»)

Ще статті по темі

Back to top button