Суспільство

Ломако розповів, як розподілятимуть квартири, які збудує на Масанах данський інвестор

Олександр Ломако, в.о. міського голови Чернігова,вчора, 12 березня, під час загальноміської наради повідомив, що данський інвестор збудує в мікрорайоні Масани дитсадок, а також 410 квартир для тих, хто втратив власне житло внаслідок війни. 

Однак через бойові дії в Чернігові залишилися безвласного даху над головою чимало людей. Зокрема,загальновідомо про руйнування житлового будинку на вулиці Чорновола, гуртожитку на ЗАЗі, приватного сектору в мікрорайоні Борбровиця, а також інших осель у різних куточках міста. Тож виникає питання, хто саме з постраждалих людей отримає житло в нових семи будинках, які  попередньо мають бути збудовані до кінця I півріччя 2027 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Старовинний панський маєток Долинського, що на Чернігівщині, викупили та досліджують

По роз’яснення звернулися до Олександра Ломако. Він розповів, що наразі достеменно не відомо, хто саме з числа постраждалих отримає квартири. І на це є причини. 

«Ситуація така, що ми будемо розподіляти ці квартири лише після того, як вони будуть збудовані,причому, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів, яка регулює надання житла для внутрішньо переміщених осіб та осіб, які втратили житло.

На сьогодні маємо менше заявок від людей, ніж 410 квартир. То за логікою, всі, хто подав заявку, мають отримати, але якою буде ситуація через, очевидно, два роки, коли ми ці квартири реально будемо розподіляти, сказати не можемо. Бо може змінитися законодавство, до того ж, люди нині отримують сертифікати за програмою єВідновлення і або відбудовують житло, або купують. Тому скільки буде на той момент людей і з яких саме постраждалих будинків, ми сказати нині не можемо», – зазначає Олександр Ломако. 

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button