Суспільство

Львівське сміття хочуть звозити на Чернігівщину

Проблема з утилізацією львівського сміття докотилась і до Ніжина. Так, на черговому засіданні виконавчого комітету йшлося про те, що Львівська міська рада надіслала Ніжинській листа з проханням розглянути питання утилізації їхніх побутових відходів на ніжинському полігоні. Щоправда, на робочій нараді львів’янам надали відповідь, що це неможливо.

Примітно, що прохання Львова до Ніжина було не єдиним. З подібним звернулась і Бурківська сільська рада, що на Ніжинщині. Вона просить розглянути можливість утилізації побутових відходів обсягом 10 тонн у 2017 році на ніжинському міському полігоні.

Загалом ситуація в Ніжинському районі зі сміттям невтішна. На кожному зібранні села порушується питання благоустрою та упорядкування стихійних сміттєзвалищ, які вже стали «надбанням» сучасності.

Члени виконкому на таке звернення відреагували голосуванням «проти».

Також у ході цієї теми обговорили й актуальне питання інвесторів щодо утилізації, переробки і сортування ТПВ. Та, як зазначалося, до цього є ключові вимоги: інвестор хоче мати гарантії тоннажу сміття і що на цьому ринку не буде конкурентів. Для цього, можливо, доведеться звозити сміття з інших міст. Відповідно, громада може виступити проти цього.

Джерело: «Нежатин»

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button