Суспільство

Любов до «Mitsubishi», колекції квартир і засекречена валюта: як живуть дорожні кардинали Чернігівщини

Упродовж останніх років в Україні завдяки фінансовій децентралізації почали масштабно ремонтувати дороги. Мільярди гривень спрямовують на автошляхи. Значна частка цих коштів проходить через Служби автомобільних доріг. Зокрема і чернігівський «філіал». ЧЕline періодично моніторить фінансові аспекти цих процесів. Утім, отримати інформацію від Служби автомобільних доріг у Чернігівській області – той ще квест.

Наявна в структурі прес-служба існує фактично «для галочки», адже щоразу журналістів відфутболюють – жодної інформації не дають. Змушені писати інформаційні запити.

Така «засекреченість» державної структури, яка освоює наші з вами податки, наштовхує на роздуми – чи немає, бува, там корупції?

Зважаючи на це, ми вирішили перевірити, як живуть дорожні кардинали Чернігівщини. Звісно, аналіз декларацій посадовців – це не повна картина їхнього реального життя. Але все ж таки приблизно ми можемо зрозуміти, хто який хліб їсть.

Нині службою автомобільних доріг у Чернігівській області керує Юрій Мартинов.

6

Як і у більшості впливових людей на державних посадах, у пана Мартинова фактично все майно записане на дружину.

У власності родини Мартинових – квартира у Києві за 1 мільйон гривень, житловий будинок у Чернігові та земельна ділянка площею 609 метрів квадратних, автомобіль «Mitsubishi Outlander» (2010 року випуску). Таке авто нині (б\в) коштує приблизно 400 000 гривень.

аутлендер

 

 

 

 

 

За рік роботи в Службі автомобільних доріг Юрій Мартинов заробив 223 тисячі 875 гривень. В електронній декларації за 2016 рік вказано, що пан Мартинов зберігав удома 89 тисяч гривень готівкою. А в декларації за 2017 рік до 89 тисяч гривень уже додалися 5 800 доларів.

гроші_мартинов

Ідемо далі. Перший заступник начальника Служби автомобільних доріг у Чернігівській області Григорій Решетник має у власності квартиру в Чернігові, земельну ділянку в обласному центрі площею 513 метрів квадратних, гараж, дачний будинок під Черніговом.

2Як і шеф, пан Решетник їздить на «Mitsubishi Outlander» (задекларована на дружину). В декларації за 2016 рік вказано, що Григорій Решетник отримав зарплату 201 тисячу 119 гривень, пенсію – 67 тисяч 386 гривень. Готівкою пан Решетник зберігав 50 000 гривень і 3 000 доларів. Через рік перший заступник головного дорожника області задекларував уже 100 000 гривень готівки, 4 000 доларів.

І наостанок деклараційний аналіз заступника начальника з фінансово-економічних питань Служби автомобільних доріг у Чернігівській області Віталія Значка.

Більшість майна записана на дружину. Родина Значків має у власності квартиру в Києві, три квартири в Чернігові. Як і колеги-автодорівці, Віталій Значко полюбляє автомобілі марки «Mitsubishi».

Обидві машини «Mitsubishi Lancer» і «Mitsubishi Galant» зареєстровані на дружину.

 

5

 

 

У 2016 році Віталій Значко отримав дохід від нерухомого майна у понад півмільйона гривень.

182 тисячі 506 гривень заробітної плати, 41 000 пенсії, готівкою зберігав 5 050 доларів.

Дружина, теща, син і пасинок тримають гроші у валюті, але про які суми йдеться – не зізнаються.

У 2017 році заробітна плата Віталія Значка дещо зросла. За рік посадовець заробив 250 тисяч 902 гривні й отримав 59 тисяч гривень пенсії.

Також пан Віталій отримав 49 402 гривні доходу від продажу нерухомого майна.

Члени родини даних про суми валюти, яку зберігають вдома готівкою, знову не надали.

значко

Як бачимо, офіційна інформація про статки керівників Служби автомобільних доріг у Чернігівській області дає змогу зробити висновок – люди доволі небідні. Але справедливості заради – олігархами їх не назвеш. Утім, логіка підказує дещо інше. І наведений вище фактаж дає змогу припустити, що людям, які живуть тільки на офіційну зарплату, нереально придбати і головне – утримувати стільки рухомого і нерухомого майна. Безперечно, це лише припущення.

Цікаво буде побачити їхні декларації за 2018 рік і вже тоді робити об’єктивні висновки. Ми обов’язково їх проаналізуємо і, звісно ж, розкажемо про це суспільству.

Ще статті по темі

7 коментарів

  1. Пан Мартинов є головою Громадської організації велосипедистів Чернігівщини, завдяки якій йде відмивання великих грошових сум та можливість брати взятки, через переведення грошей не її рахунки. А на діяльність організації виділяють копійки. А потім ще й закривають спортивні відділення у школах, бо нема фінансування. ГОЛОВНЕ що такі «пани мартинови» профінансовані. А дітей моджна викинути на вулицю.

    1. Ось до чого довела демократія. Всім можна брехати,та не нести за це ніякої відповідальності. До речі ГО «Федерація велосипедистів Чернігівщини» зовсім не має рахунку в банку. Ця Федерація нараховує 70 членів (це —тренери, спортсмени,ветерани спорту,батьки спортсменів). За рік роботи є вагомі результати . Це 89 медалей Чемпіонату України з велоспорту на шосе ,треку,МТБ,велокросі.

  2. А ще пан Мартинов дуже рветься у депутати. У кого із мешканців Чернігова погані вулиці, можуть сходити на екскурсію на вул. Гастелло, на якій живе, той самий пан Мартинов та подивитися на покриття та розмітку, а також на маєток Мартинова. Громадську організацію створив у 2017 році, але власної копійочки туди не вніс, взяток пан не бере, але якщо хочеш заполучити замовлення на дорожні роботи, перерахуй кошти на громадську організацію велосипидистів Чернігівщини, а там він разбереться що до чого!

  3. А чому Скобеєви,Кисельови, Солов’ьови на типу «чесному»прибирають коментарі? Правди боїтеся?Але пам’ядайте гроші мають властивість закінчуваьись,а люди і пам’ять залишаються.

  4. а що києвляни обізнішани більше? ці пацюки грабують бюджетні кошти вже протягом останніх 15 років і де НАБУ, САП?

  5. Конечно, в Киеве виднее, и платят поболе даже за оскорбления. Они же грабят черниговские денежки для своих деток живущих в столице

Back to top button