Суспільство

Люди збираються, щоб допомогти мешканцям водойм

На  Київському водосховищі 11 лютого у районі рибстана села Лебедівка відбудеться масштабна Акція «Ковток повітря» з попередження заморних явищ у риби в зимовий період.

Зима — складний період для риб’ячих зграй. Товста крига, яка скувала більшість наших водойм, веде до зменшення  рівня кисню у воді, що може призвести до заморних явищ у водних мешканців. Від задухи щорічно гинуть сотні тонн риби в наших водоймах.

Ще свіжа пам’ять про те що в 2010 році сталася еко трагедія на Київському водосховищу. В той рік була сувора зима. Товщина льоду доходила до метра. Тоді понад тисячу тонн риби, що кинулася на мілководдя в пошуках кисню, після залпового скиду води, розчавило масою льоду що впав.

Щоб не допустити подібних явищ і вберегти рибу від загибелі, за ініціативою Державного агентства рибного господарства України та громадськості, організовано робочу групу з моніторингу стану Київського водосховища, в роботі якого беруть участь представники профільної громадськості, іхтіологи та інспектори Київського рибоохоронного патруля, обласного управління ДСНС України, Мінприроди України, Держводагентства, Держекоінспекції та Інституту Гідробіології НАН України.

З метою попередження заморних явищ у риби і привернення до цього питання уваги широкої громадськості 11 лютого буде проводитися Акція «Ковток повітря» на  Київському водосховищі у районі рибстана села Лебедівка (4 км. по дамбі від Київської ГЕС), яка передбачає широкомасштабні заходи  з попередження явищ задухи риби.

В заході візьмуть участь: представники Агентства рибного господарства України, Державної екологічної інспекції України, Департаменту агропромислового розвитку КОДА, Київського рибоохоронного патруля, Головного управління ДСНС України у Київський області, Агентство водних ресурсів України, Київоблради,  Асоціації рибалок-промисловиків Київського водосховища, Асоціації рибалок України, Національної екологічної Ради України, ГО «Еко Громада»

Під час Акції будуть просвердлені тисячі лунок, вирізані десятки ополонок, в які учасники вставлять очерет, щоб вони не замерзли.

Завершить захід традиційна рибацька юшка і гарячий чай.

Для представників ЗМІ організатори транспорт надають

Час і місце збору учасників заходу: 11.2.2017 у 10-00 за адресою: Київ, вул. Тургенєвська буд.82-А (Управління рибоохорони в Києві та Київській обл.)

Акредитація: тел. (067) 140-01-24 Олександр

Ще статті по темі

Back to top button