Суспільство

Майже 300 тисяч заборгованих аліментів було повернуто завдяки громадським роботам

Примусовий захід у вигляді суспільно корисних робіт, який фахівці юстиції застосовують до злісних боржників по аліментах, неодноразово демонстрував свою дієвість.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 750 тисяч гривень за 10 років очікування: як чернігівця змусили сплатити аліменти

«У ситуаціях, коли неплатники аліментів свідомо приховують статки,  майно та повністю ігнорують фінансові потреби дітей, одним із дієвих стимулів до погашення заборгованості є прилюдневисаджування квітів чи ремонт міськихпарканів. – розповідає Ірина СВИСТУН, начальник Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми). – Разом з тим варто зазначити, що основна мета суспільно корисних робіт полягає в наданні чи не єдиної можливостідля розрахунку з малечою тим боржникам по аліментах, які насправді не маютьресурсів».

Очільниця додала, що з початку 2021 року завдяки складеним та направленим до суду державними виконавцями протоколам про притягнення неплатників аліментів до суспільно корисних робіт підростаючому поколінню було відшкодовано майже 765 тисяч гривень аліментного боргу. У тому числі на Полтавщині діти отримали майже 252 тисячі гривень аліментів, на Сумщині – понад222 тисячі гривень та близько 288 тисяч гривень дитячих коштів повернуто батьками Чернігівщини.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button