Суспільство

«Математика важлива»: відбулася всеукраїнська конференція освітян у Чернігові

Педагоги з одинадцяти областей України зібралися в Чернігові для участі у науково-практичній STEM-конференції «Математика важлива».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівські освітяни висловили невдоволення новими умовами праці

У її ході учасники обговорять питання співробітництва та взаємодії органів державного управління та місцевого самоврядування, громадських спільнот у реалізації державно-громадського та державно-приватного партнерства для забезпечення доступу до якісної математичної, природничо-наукової та цифрової освіти. Проаналізують результати участі України у міжнародному дослідженні PISA-2018 та визначать шляхи подолання прогалин у формуванні математичної та природничо-наукової грамотності, можливості створення умов для якісної STEM-освіти. Розглянуть методи мотивування учнів до вивчення математики, чимало інших інноваційних або проблемних питань освітнього процесу.

— Указом Президента України наступний, 2020–2021 навчальний рік, проголошено Роком математичної освіти в Україні. І тепер вже від людей на місцях залежить і рівень його виконання, і наповнення якісним змістом, — зазначив радник голови Чернігівської облдержадміністрації Віталій Загайний, який вітав учасників конференції від імені ОДА. — Маємо довести, що математика і математики потрібні цій країні.

Віталій Загайний побажав освітянам успіхів у пошуках нових форм та методів викладання математичних наук.

Конференція триватиме два дні — 27 та 28 лютого. Проводиться вона за ініціативою Центру освітніх реформ «Наші діти» (м. Чернігів) та за підтримки Чернігівської облдержадміністрації, Інституту педагогіки НАПН України, Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» та Асоціації керівників шкіл України.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю
Чернігівської облдержадміністрації

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button