Суспільство

Медичні баталії в Семенівській громаді

Представники «Нашого краю», які балотуються до Семенівської міської ради, акцентують увагу на вирішенні медичних проблем. Кандидата в депутати міської ради від «Нашого краю», завідувача терапевтичного відділення Семенівської райлікарні Володимира Здота, непокоїть ситуація із медициною на Семенівщині. Йдеться не тільки про хронічне недофінансування галузі, а й про недолугі спроби переселити інфекційне відділення райлікарні зі спеціально обладнаного корпусу до основного приміщення лікарні. На думку Володимира Здота, представники влади говорять про економію коштів на опалення, але в цьому випадку є загроза значно більших витрат через поширення інфекційних захворювань на території громади. Адже інфекційне відділення має спеціальні бокси й окремі санвузли, як того вимагають санітарні норми. Натомість в основному приміщенні лікарні таких умов для хворих не буде, а тому в рази зростає ймовірність поширення інфекцій через повітря, воду і т.д.

У міськраді Семенівської ОТГ він має намір відстоювати питання соціального захисту медичних працівників, забезпечення лікарень медикаментами для екстреної допомоги. Особливо гострим на сьогодні на Семенівщині є питання з виплатою заробітної плати медичним працівникам, адже вони на початку жовтня отримали зарплати тільки за липень.

Кандидат у депутати Семенівської ради від «Нашого краю», завідувач хірургічного відділення Семенівської ЦРЛ, лікар вищої категорії Михайло Бузань теж має намір опікуватися питаннями медицини. Він наголошує, що лікарня в громаді має бути збережена і розвиватися. Семенівська ОТГ є дуже віддаленою від обласного центру, тому її жителі теж повинні мати доступ до якісної медичної допомоги. Семенівська лікарня потребує сучасного медичного обладнання, а молоді лікарі – забезпечення житлом. Партія «Наш край» виступає категорично проти знищення ланки первинної допомоги та скорочення штату поліклінік.

Політична партія «Наш край» у Семенівську міську раду об’єднаної територіальної громади, де перші вибори відбудуться 29 жовтня, висунула 27 кандидатів. Це відомі в Семенівці та селах люди – професіонали своєї справи, лідери громадської думки, ті, кому не байдужа доля майбутньої громади і її жителів. Очолює партійний список «Нашого краю» заступник директора Семенівського відділення «Приватбанку» Олексій Желтобрюх, який нині є депутатом Семенівської районної ради від «Нашого краю».

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

 

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button