Суспільство

Медзакладам міста затвердили тарифи для випадків, коли послуги не охоплюються пакетами безкоштовної меддопомоги

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради 23 липня затвердив встановлення тарифів на платні послуги, що надаються закладами охорони здоров’я – комунальними некомерційними підприємствами Чернігівської міської ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медзаклади первинної ланки шести районів області отримали спеціальний автотранспорт

Платними ці послуги будуть лише в окремих випадках. Про те, коли саме, на засіданні виконкому проінформував керівник міського управління охорони здоров’я Владислав Кухар.

«На сьогодні пакетами медичних гарантій, які оплачуються Національною службою здоров’я, передбачені всі необхідні послуги з надання медичної допомоги в безоплатному режимі. Про платність послуг йтиметься у випадках, коли звертаються громадяни за власним бажанням без відповідного направлення, коли йдеться про оздоровчі процедури, про профілактичні огляди та про звернення по будь-яку медичну допомогу іноземних громадян, які перебувають на території міста», – уточнив він.

І переліки послуг, і розрахунки вартості відповідають вимогам законодавства, доповів керівник управління. Тарифи розраховані на підставі поданих закладами охорони здоров’я розрахункових матеріалів, згідно із Законом України «Про ціни і ціноутворення», Податковим кодексом України, Постановою КМУ України від 27.12.2017 № 1075 «Про затвердження Методики розрахунку вартості послуги з медичного обслуговування» та іншими нормативно-правовими актами, на підставі яких визначається повна собівартість послуг.

На сьогодні диференціації цін на медичні послуги для мешканців України, мешканців іноземних держав і громадян, які мають чернігівську реєстрацію, не передбачено.

Рішення «Про затвердження Положення та встановлення тарифів на платні послуги, які надаються закладами охорони здоров’я – комунальними некомерційними підприємствами Чернігівської міської ради» набуде чинності з моменту його оприлюднення в друкованому засобі масової інформації (це має відбутися наступного тижня).

Цей нормативний документ є регуляторним актом і проходив усі передбачені законом етапи регуляторної процедури (оприлюднення проєкту за 30 днів, збір і врахування пропозицій тощо).

Пресслужба Чернігівської міської ради

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button