Суспільство

Мер хоче впливати на свідомість містян через комунальне телебачення

Пропагандистський вплив на населення. На комунальному телебаченні забороняють показувати кримінальну та негативну інформацію.

На останній понеділковій нараді Владислав Атрошенко висловив незадоволення великою кількістю сюжетів про злочинців і шахраїв.

«Вмикаєш телевізор, а там лише «убився», «повісився» та інші кримінальні сюжети», – обурився мер.

Щоб настрої чернігівців були менш ворожими до влади та суспільно-спокійними, міський голова наказав міському телебаченню видавати в ефір лише позитивні матеріали. Владислав Атрошенко запевняє, що всі біди саме від негативного впливу сюжетів на кримінальну та скандальну тематику.

«Я впевнений, що у нас усе так погано, бо на телебаченні немає позитивних матеріалів про те, що вже зроблено, – повідомив мер Атрошенко. – У мене ось є результати аналітичних агентств. Тут і економічні здобутки також гарно описані. Ось, прошу, перегляньте і зробіть відповідні матеріали. Олександре Анатолійовичу (звернувся мер до заступника Олександра Ломака. – Ред.), візьміть і роздайте на міському телебаченні».

Експерти-політологи зазначають: хоч міське телебачення – це комунальне підприємство міської ради і міський голова може вносити свої пропозиції, та чи має право чиновник встановлювати цензуру в будь-якому ЗМІ? Можливо, він просто не задоволений «продуктом», який виготовляють на «Новому Чернігові».

Нагадаємо, що до критики мер і його команда ставляться доволі негативно. Із великої кількості чернігівських ЗМІ на таке наважуються небагато, хоч критикувати «молоду команду» мера є за що. Однак чиновники починають тікати від журналістів.

Нагадаємо, колектив інтернет-порталу «ЧЕline» уже писав звернення до мера про негідну поведінку його заступників і прес-секретаря.

Останнім часом вони просто приховують від ЗМІ інформацію та порушують закон публічності і відповіді на інформаційні запити. Можливо, тому, що «вказівки» мера, як саме робити матеріали та що видавати в ефір, наш колектив не виконує і показує не те, що хочуть чиновники, а їхні реальні справи.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button